Når og hvordan du kan kutte ned Asparges Planter

January 14

Når og hvordan du kan kutte ned Asparges Planter


Frisk grønn asparges fra hagen er en av sommerens kulinariske delikatesser. En hageflekk av asparges kan høstes kontinuerlig fra våren gjennom midtsommer. Et sted i full sol med vindbeskyttelse og godt drenerende jord er ideelt for denne delikate grønnsaker. Asparges vokser fra flerårige kronene som går i dvale om vinteren. I løpet av våren, kommer ny vekst. En viktig del av det å vokse asparges er innhøstingen og post-harvest omsorg.

Bruksanvisning

1 Harvests aspargesspyd når de er 7 til 9 inches høy; dette kan gjøres gjennom hele vekstsesongen. Bruk en skarp kniv og skjær de spyd på jorda linje. Høste spyd når tuppene på asparges er fortsatt tett lukket før de begynner å åpne.

2 Stopp høsting i midtsommer når tre fjerdedeler av alle asparges stilkene er mindre enn 3/8 tomme i diameter, i henhold til Ohio State University Extension Program. Når stilkene bli tynn det indikerer at planten trenger å legge mer energi i rotsystemet.

3 Kutt ned asparges planter på sensommeren eller tidlig høst etter den siste innhøstingen. Bruk en kniv til å kutte alle stilkene ned på jorda linje. Ikke la noen stående som det tillater angrep av asparges bille, ifølge Ohio State University Extension.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com