Blight blader og hvite pulver på min agurkplanter

August 21

Blight blader og hvite pulver på min agurkplanter


Skadedyr, dyr i hagen og sykdommer kan alle ta sitt toll på agurker. Sykdom på planter og et hvitt pulver på agurk bladene er tegn på to forskjellige soppinfeksjoner som også er felles for anlegget. Flere typer sykdom på planter påvirke agurker og et hvitt pulver på bladene er et tegn på pulveraktig mugg.

blight

Blight vises først på agurker som små, brune flekker på bladene. Over tid flekkene blir større og ytre ringene kan begynne å utvikle rundt flekkene. Noen ganger flekkene vil sive et klebrig stoff, som er et tegn på at agurkene har utviklet en type sykdom på planter kjent som gummy stammen sykdom på planter som er vanlig blant agurker. Blight kan spre seg fra plante til plante, gjennom luften eller kan stamme fra infiserte frø. Visse værforhold, for eksempel høy luftfuktighet under varme, sommerdager kan hente ut en sovende tilfelle av sykdom på planter.

pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg ser ut som et belegg av fint, hvitt pulver på bladene av agurk. Den pulver utseende stoffet ikke vaske eller tørke bort, imidlertid, og er fortsatt på bladene selv når sprayet med vann. Dette soppinfeksjon vanligvis starter som små, hvite flekker på noen blader og sprer seg til å dekke hele blader og til slutt hele anlegget. Hvis sykdommen fortsetter, vil bladene falle og agurk anlegget vil visne og produserer svært lite frukt.

Behandling

Siden både sykdom på planter og meldogg er soppinfeksjoner, kan de bli behandlet med soppdreper. Slik behandling vil ikke alltid ende infeksjonen, men vil holde den under kontroll gjennom hele vekstsesongen slik at plantene vil fortsette å produsere agurker. Hvis bare en liten del av anlegget er berørt, bør den syke delen fjernes og kastes. Soppmidler passende for bruk på agurker inkluderer hagebruk olje, neem olje, svovel og Bacillus subtilis. Følg produsentens instruksjoner når du søker soppmidler for å hindre skade på agurkplanter.

Forebygging

Det kan være vanskelig å hindre alle tilfeller av sykdom på planter og meldogg siden soppen kan leve i lang tid og angriper plantene når forholdene blir ideell. Det er flere tiltak, men som kan bidra til å redusere sjansen for at en agurk anlegget vil bli infisert. Velge varianter av agurker som er motstandsdyktig mot soppinfeksjoner. Fjern eventuelle syke planter og kast dem så snart vekstsesongen er over. Rotere avlinger, slik at nye planter ikke er plassert i den samme jord som tidligere infiserte planter. Hold ugress og vegetasjon vekk fra hagen, siden de kan havnen sopp i løpet av vinteren.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com