Hva du skal bruke til å fjerne rust fra en Wash Load?

August 22

Rust flekker på klær hentet fra arbeid rundt rustne metaller kan forårsake spesielle problemer i vaskerom fjerning. Det finnes tallrike kommersielle kjemikalier som markedsføres for å fjerne rust flekker, men de er kostbare, og noen er etsende, og må håndteres med forsiktighet. Det finnes måter å fjerne rust ved hjelp av oksalsyre, eddik, sitronsaft eller vaskemiddel. Flekker på hver klesplagget må fjernes separat.

Syrer Fjern Rust

Rust er oksidert jern. Forskjellige syrer anvendes for å fjerne rust flekker av metall. Mange av disse er for harde til å bruke på stoff, men mildere syrer kan brukes.

oksalsyre krystaller

En løsning av oxalsyrekrystaller og vann vil fjerne rust flekker. Hvis du kan finne oksalsyre, bland 3 ss krystaller i en halvliter vann og gni det inn i stoffet med en svamp. Vask syren ut med kaldt vann

Eddik

Syren i eddik vil fjerne rust. Mett rust flekken med hvit eddik, deretter dekke med salt. La stoffet sitte, deretter gni den forsiktig for hånd og vask i kaldt vann.

Sitronsaft

Du kan bruke sitronsyre i sitronsaft for å fjerne rust flekker i stoff. Gni sitronsaft i, deretter strø med salt. Etter at syre har hatt en sjanse til å fjerne rust, vaske tøyet i kaldt vann.

Vaskemiddel

Du kan også bruke vaskemiddel for å fjerne rust flekker. Bruk en tannbørste til å forsiktig gni en full styrke vanlig vaskemiddel inn i fibrene i rust-farget element. Du prøver ikke å fjerne flekken, bare pass på at vaskemiddel er helt absorbert inn i stoffet.

Når flekken er grundig mettet med vaskemiddel, rulle eller kaste det tett. Sett det til side i minst to dager. Plagget blir fuktig. Du ønsker å holde det på den måten, så ikke stå nær varme eller i sollys.

I løpet av disse to dagene, vil vaskemiddel bryte ned flekken. Du skal da vaske den i kaldt vann.

Advarsel

Hvis du bruker kommersielle rust-fjerning kjemikalier, må du følge instruksjonene på etiketten.

Du bør ikke bruke en klor for å fjerne rust flekker. Det kan forsterke misfarging.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com