Hvordan Cut Peony Stems

July 10

Hvordan Cut Peony Stems


Peoner bære lys, dekorere blomster i en rekke farger, og kan leve i opptil 50 år med riktig pleie. Dette er hardføre planter som overlever vinteren ned til US Department of Agriculture voksende sone 3, men alltid trenger spesiell beskyttelse i høst og gjennom vinteren. Kutte stilkene ned på den tiden eliminerer sjansen for vinteren sopp og skader, og gir plantene en sjanse til å produsere ny vekst og omskape seg selv i løpet av våren. Siden peoner sette sine knopper på nytt treverk, oppfordrer den harde beskjæring bedre våren og sommeren blomstrer. Klipp din peoner ned hvert år for å holde dem velskapt og sopp gratis.

Bruksanvisning

1 Beskjær peoner gjennom vekstsesongen for å holde dem pent og ryddig. Trekk av gamle blomster før de går i frø og kuttet av døde blader og skadet tre. God sommer vedlikehold gjør for sunnere planter og lettere fall opprydding.

2 Cut peon stammer etter at du har hatt en to hard frost. Fjern alle bortkastede blomster og klippe buskene ned til det halve for å gjøre oppgaven mer håndterlig. Når man kan nå bunnen av anlegget, kuttet av alle stilkene til i løpet av 3 til 4 inches av jord-nivå.

3 Spre 2 til 3 inches av organisk mulch over peon stengler og rundt bakken. Mulch vil beskytte stilkene gjennom vinteren, så fylle dette laget som det bryter ned.

Hint

  • Gi peoner ny kompost og 10-10-10 gjødsel om våren for å vekke dem opp. bruke 1/4 kopp av gjødsel per peon anlegg, og gjelder i henhold til produsentens anvisninger.
  • Følg forsiktig klemming retningslinjer når peoner begynner å blomstre. Klem tilbake alle unntatt én blomst på hver gren for å gi blomster plass til å vokse og spre seg, og for å oppmuntre til ny forgrening vekst og blomstrende.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com