Deler av en Leaf Blade

June 2

Deler av en Leaf Blade


For de fleste planter tar matproduksjon sted i bladet gjennom fotosyntesen. Blader har klorofyll, et molekyl som bruker solens energi til å gjøre vann og karbondioksid til sukker og oksygen. Bladene er omfattet av utvendige deler som er synlige og som regel kan bli klassifisert etter form og fysiske egenskaper. Deres indre deler sitte i flat lag inne i bladet.

Toppunkt

Toppunktet er spissen av bladet på den øvre enden. Det sitter på motsatt side av bladet er petiole, eller stilk. Apexes varierer mye mellom planter og er viktige egenskaper i å identifisere en plante. Acuminate apexes er påpekt svært kraftig, og akutte spissene har en mer gradvis punkt. Avkorte stiler ser ut som de har blitt kuttet av, med en butt spiss. En retuse apex har en litt avrundet spiss med en liten innrykk. Et blad med en stump apex har en avrundet spiss i stedet for spiss, og en subobtuse apex er en ufullkommen stumpe blad.

marginene

En margin inkluderer grensen som går langs et blad blad kanten. Marginene har ulike stiler og opptredener. Klassifisere dem bidrar til å identifisere en bestemt plante. Et blad med en jevn kant langs hele sin omkrets har en hel kant. En tann margin har saget omkrets, med små tenner langs kantene. Tennene kan være skarpe og små, store og rund eller en kombinasjon av skarphet og form. Flikete marginer har en eller flere fordypninger som skjærer mot midrib, eller bladet viktigste blodåre. Fordypninger kan være rund eller spiss, men de reiser mindre enn halvveis til midrib. Hare marginer ha fordypninger som reiser mer enn halvveis mot midrib, og de også varierer i form og skarphet.

årer

Et blad Bladet har vaskulære bunter nær overflaten kalles en blodåre. Årer støtte et blad blad og transporterer sin mat og vann. Venation, anordningen av årer på et blad blad, bidrar til å identifisere en plante. Parallelle årer løpe parallelt med hverandre. Tiny veinlets koble de større årer sidelengs. Gressblader har den mest grunnleggende parallelle vene struktur, med årer som går fra bladets bunne til toppen. Parallelle-veined blader kan også ha årer kjører fra midrib ut til bladkantene. Reticulated årer, eller netto årer, armen ut fra hoved ribben, og disse årer dele inn veinlets, så det vaskulære nettverket er mer kompleks og gir bladet mer støtte.

innvendige deler

Flere lag består av et blad blad. De ytre lagene er bladet hud, eller epidermis. Overhuden beskytter blad fra skadedyr og bakterier og skiller ut skjellaget, et voksaktig stoff. Guard celler sitte i overhuden, par av dem danner porer. Disse porene, eller stomata, gi en inngang og utgang for gasser. Palisaden mesophyll ligger nedenfor de øvre epidermis. Matproduksjon foregår her inne langstrakte celler. Gasser bytte i laget under, blant svampete mesophyll celler. Vener kjøres gjennom laget av svampaktig mesophyll, hver inneholdende fartøyer som transporterer mat og vann.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com