Hva er en asiatisk Pear en krysning mellom?

October 15

Hva er en asiatisk Pear en krysning mellom?


Hvis du har et hjemmehage, kan velge nye trær være et morsomt prosjekt som belønner med velsmakende frukt. Den asiatiske pæretre (Pyrus x) produserer skarpe, runde frukter med en unik søt smak. Ofte kalt eple pære fordi frukten ligner et eple, er den asiatiske pære ikke en krysning mellom eple og pæretrær, men heller mellom to typer pærer.

Opprinnelse

Asiatiske pæretrær oppsto i Japan, Kina og andre land i Asia, der de har blitt dyrket i tusenvis av år. Asiatiske innvandrere brakte trærne til Nord-Amerika på 1800-tallet, og deres dyrking begynte i vestlige og nordvestlige USA Den asiatiske pære treet er en hybrid som stammer fra krysser gjort mellom to typer pærer, Ussuri pære (Pyrus ussuriensis) og en type vanskelig pære kalt den japanske sand pære (Pyrus pyrfolia). Asiatiske pærer er kjent for sin skarphet og søt smak, noe som er litt forskjellig blant de mange moderne varianter.

varianter

I dag er mange forskjellige varianter av asiatiske pærer er tilgjengelig for et hjem frukthage, vanligvis vokser i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 5 til 9. De er vanligvis delt inn i to grupper, den japanske typen som har runde frukter, og den kinesiske typen, med frukt som er mer pæreformet. Kinesiske varianter inkluderer "Ya Li," med grønne-skinned, søte-flavored frukt som modnes fra slutten av august til september og "Tsu Li", som har skarpe, saftige pærer i september eller oktober. Japanske sortar inkluderer "20th Century", en heavy-peiling, selvfruktbart utvalg med skarpe frukt modnes i august, og "Shinseiki," en tidlig modning utvalg som har frukt klar til å plukke i slutten av juli.

Nettstedet Utvalg og avstand

Asiatiske pærer gjør best på et sted ikke er gjenstand for sene våren frost, noe som kan skade blomsterknopper og hindre innstilling av frukt. Lokalisering et tre i nærheten av en sør- eller vestvendte husvegg kan hjelpe ly det fra slutten av våren kuldeperioder i områder utsatt for disse værforholdene. Du kan også minimere faren for frostskader ved å plante treet på en åsside, hvor kald luft avløp bort til lavere deler av skråningen. Selv om noen sorter er selv fruktbar plante flere varianter som blomstrer til lignende tider gjør krysspollinering, noe som kan øke avlingene. Ved planting flere trær, space dem 10 til 15 fot fra hverandre for å unngå trengsel når trærne modnes til deres endelige høyde på ca 20 fot.

Sun og gjødsel

En asiatisk pæretre foretrekker et område i full sol, men kan også gjøre det bra i et sted som får et par timer med skygge hver dag. Den vokser best når befruktet to ganger hvert år, først på våren før ny vekst begynner og igjen etter frukt er satt. Scatter gjødsel på treets drypp linje, bruker ca 1/2 kopp en kornet, 10-10-10 formel for hvert år av tre år, med maksimalt 8 kopper per tre. Hvis frukt sett er dårlig, kan treet har for mye grønne vekst; i dette tilfellet, eliminere andre program for det året og gjenoppta halvårlige programmer neste sesong.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com