Er Frukt Godt å spise fra en Curly Leaf på en Plum Tree?

March 15

Enten du dyrke dine egne plommer eller ønsker å nyte den naturlige dusør på en vill treet, må du være klar over mulige sykdommer og infeksjoner som kan innvirke negativt på frukt. Begge tamme plommetrær og ville plomme trær er utsatt for en rekke ulike forhold som gjør bladene krøller seg. Ved å se på de andre symptomene som følger blad curling, kan du avgjøre om frukten er godt å spise.

Plum Lommer

Plum lommer er en sykdom forårsaket av Taphrina sopp. Soppen forårsaker krøllete blader og store deformerte skudd. Frukt kan bli utvidet, selv vokser 10 ganger sin vanlige størrelse. De råtner og blir uthult. Sent på sommeren de også utvikle en mørk sotet utseende fra oppbygging av mold. Som frukt er råtnet og infisert med sopp, de er ikke godt å spise.

pulveraktig mugg

Hvis bladene er bøyd oppover og forvrengt, se etter en pulveraktig hvit vekst dekker dem. Hvis du finner det, er du sannsynligvis å gjøre med pulveraktig mugg forårsaket av Podosphaera oxyacanthae sopp. Denne soppen er luftbårne og kan derfor være til stede på frukt, noe som gjør det uklokt å spise dem.

bladlus

Hvis du ikke har andre åpenbare tegn på sykdom til stede på treet, ser for bladlus. Bladlus er små insekter som sjelden blir lengre enn 1/8 tomme. De har ovale organer og kan være nesten hvilken som helst farge, inkludert gul, grønn, oransje, rød og svart. Noen arter av bladlus skade plomme blader som de suger saft fra dem, forårsaker bladene til å krølle seg. Frukt fra disse trærne er likevel sannsynlig å være bra å spise, så treet ikke er infisert av noen sykdom, og bladlus feed på bladene. Men sjekk frukten for Honeydew før du spiser noe. Honeydew er et klebrig stoff som kan frakk bladlusbefengt blader og frukt funnet under dem. Det er bladlus ekskrementer som kan vokse mugg og bør unngås.

Vann og Sun

En annen vurdering, når konfrontert med et plommetre med curling blader, er mengden av vann og sol det har vært å få. Hvis den ikke har fått nok vann, kan bladene rett og slett være visner, spesielt hvis treet har blitt utsatt for for mye sol. Hvis dette er tilfelle, vil frukten av treet likevel sannsynlig være godt å spise, selv om det kan være tørket ut som bladene.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com