Når Do Daylillies Bloom?

February 14

Når Do Daylillies Bloom?


Daylilies (Hemerocallis spp.) Utgjør ca 15 arter av urteaktige blomster, men gartnere gjennom årene har skapt nesten 50.000 navngitte kultivarer. Enkelte sorter vokser bedre i svært kalde vinter regioner, og noen blomstre selv i subtropene.

Tidsramme

Ifølge den amerikanske Hemerocallis Society, daylily sortar eksisterer som blomstrer når som helst fra tidlig vår til høst. For eksempel, ekstra tidlig blomstrende varianter blomst mars i Deep South, mens de nær den kanadiske grensen blomst i juni. Veldig sent-blomstrende valg blomst i august i Sør, men i slutten av september i nord.

Egenskaper

De fleste daylilies åpne for bare én dag og er klassifisert som enten dagaktive eller nattdyr. Dagaktive daylilies åpne sine blomster tidlig om morgenen og like ved skumring. Nocturnal daylily blomster åpne i sen ettermiddag, være åpen over natten og lukke neste morgen. Utvidet-type daylilies åpne sine blomster i minst 16 timer av gangen.

Innsikt

Mange moderne sortene blir kalt re-blomstringen eller remontant, som betyr at de har en primær blomstrende periode, for eksempel sent på våren, og deretter sporadisk produsere flere blomster senere i år, slik som tidlig i høst.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com