Type IV Colon Cancer

March 30

Tykktarmen er en del av kroppens fordøyelsessystem. Sammen med endetarmen, danner den tykktarmen. Tykktarmen omfatter de øvre seks fot i tykktarmen, mens endetarmen utgjør de siste 8 til 10 inches. Til tider kan celler i tykktarmen formere seg ukontrollert, hvilket resulterer i dannelsen av forstadier polypper i tarmveggene. Dette er hvordan kreft i tykktarmen begynner.

Fakta om tykktarmskreft

Tykktarmskreft har fem trinn: Trinn 0, trinn 1, trinn 2, trinn 3 og scene 4. Stage 0 er den enkleste å behandle, mens trinn 4 er det mest kroniske og avanserte av alle stadier. Når en pasient er diagnostisert med type 4 tykktarmskreft, som også kalles Dukes D tykktarmskreft, betyr dette at kreften allerede har spredt seg til de nærliggende lymfeknuter og andre deler av kroppen. Ofte kroppsdeler som er berørt av komplikasjoner er leveren, bein og lungene.

Symptomer på tykktarmskreft

Vanligvis kan ingen symptomer sees når kreften er på et tidlig stadium. Ofte tegn på kreft bare begynner å vises når problemet har nådd avansert stadium, slik som type 4, når kreften forårsaker obstruksjon av tarmen. Vanlige symptomer er vedvarende smerter i magen, hematochezia - eller "blodig avføring" - som er preget av svart eller tjæreaktig avføring, blødning i endetarmen med lyse rødt blod, ekstreme endringer i avføring (inkludert forverring tilfeller av forstoppelse eller tilbakevendende diaré), uforklarlig vekttap, slapphet eller konstant følelse av svakhet eller tretthet og anemi. I noen tilfeller, kvalme og oppkast, samt en oppblåst magen, også kan være tegn på kreft i tykktarmen.

Diagnostisering Colon Cancer

Symptomene alene ikke kan påvise tilstedeværelse av kreft i tykktarmen. Flere tester kan utføres av legen å fastslå om kreft er faktisk til stede. Noen av disse testene inkluderer koloskopi, fleksibel sigmoidoskopi, barium røntgen og fekal okkult blod test. Når kolonkreft er blitt diagnostisert, kan staging deretter bli utført for å fastslå om kreftcellene har spredt seg i tykktarmen eller til andre deler av kroppen. Resultatet av iscenesettelsen prosessen vil hjelpe fortelle stadium av kreft. Dette er viktig for å gi den rette behandling for sykdommen. Tester som ofte brukes i iscenesettelsen prosessen omfatter CT scan, komplett blodprosent, brystet røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI), lymfeknutebiopsi, carcinoembryonic antigen (CEA) analyse og kirurgi.

Behandling for Type 4 Colon Cancer

Kirurgisk reseksjon er ofte brukt i behandlingen av type 4 tykktarmskreft. Dette er den prosessen som leger eller kirurger fjerne den delen av tykktarmen som er berørt av kreft. De resterende sunne delene blir så sammenføyet for å danne en lang, sunt stykke. Bortsett fra dette, kan kjemoterapi og stråling også anvendes. Enkelte medikamenter kan gis til pasienten i kombinasjon med kjemoterapi. Disse stoffene omfatter oksaliplatin, Irinotecan, 5-fluorouracil og / eller Capecitabine.

Overlevelse for pasienter med type 4 Colon Cancer

I de fleste tilfeller, særlig når det oppdages tidlig, er tykktarmskreft kureres. Ifølge Journal of the National Cancer Institute, den generelle overlevelse for tykktarmskreftpasienter i USA er som følger: 93% for de med type 1; 85% for de med type 2A; 72% for de med type 2B; og 83%, 64% og 44% for pasienter med type 3A, 3B og 3C, henholdsvis. Pasienter med type 4 tykktarmskreft har en lav overlevelse på bare 8%.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com