Hva er fordelene ved å bruke Tomatbur på planter?

March 31

Hva er fordelene ved å bruke Tomatbur på planter?


Tomater - med sin frodige vegetasjon, etterfølgende vinranker og saftig, frukt avlinger - er et fast innslag i bakgården grønnsakshagen om sommeren. Tomater krever lyse sol, jord og strukturell støtte. Alle tomater vokser på vinstokker, enten determinate og ubestemmelige varianter, og krever støtte for optimal produksjon. Selv om en espalier, lysthus eller stav kan brukes, mange hjem gartnere velger å bruke bur.

Luft og Sun

Tomatplanter trenger lys, hele dagen solskinn, god drenering og luftsirkulasjon for optimal vekst og blomstrende. De vil ikke trives i skyggen eller overfylte forhold. Bur bidra til å sikre sol og luftsirkulasjon for plantene ved å få bladverket ut av bakken. Burene også sikre lyse sol og luftsirkulasjon for frukten, som råtner lettere hvis den sitter på den fuktige, skyggefulle bakken.

Insect Beskyttelse

Tomat frukt og vinranker faller byttedyr til en rekke jordlevende insekter, inkludert grubs, sommerfugllarver, nematoder og biller. Bur heve både frukt og løvverk å begrense eksponering for insekter. Det hjelper også gartnere enklere finne og eliminere eventuelle skadedyr på planter som kan føre til skade eller hinder for fruktproduksjon.

Disease Prevention

Tomater fall bytte til en rekke sykdommer, inkludert Verticillium og Fusarium wilt, som ødelegger blader, stengler skade og redusere frukt yield. Disse sykdommene lever som soppsporer i jorda og reise opp plantene til å angripe de nederste 12 til 18 inches av løvverk. Cage eller staven tomater for å holde dem borte fra jorda, da vanne plantene på sine bare baser. Lå 2 inches av flis, furubark eller grus på jord for å bygge opp en barriere mellom plantene og jorden, og for å hindre at jord skvetting mot plantestammene.

Plant Growth

Noen varianter av tomater kan vokse til 8 til 10 fot høy med riktig pleie. Dette krever rom for sunn vekst. Bur, innsats eller et espalier system gir rom for vekst og trening, samtidig som du beholder plass i hagen ved å gi dem vertikale voksende plass til en større avling.

støttestrukturer

Tomater vokser på en rekke forskjellige strukturer med lik suksess, selv om mange gartnere utvikle sine egne preferanser. Bruk butikk-kjøpte vegetabilske eller tomat bur, spiral strukturer, enkelt stakes eller store trellis systemer. Du kan sette gitter netting over veggene for støtte eller bruke etablerte kjede-link gjerder. Bind tomat vinstokker opp og ut med myk ledning, hyssing eller følt strimler og bruke løs, looping bånd for å unngå skade. Ikke bind fruiting stammer da disse kan brekke og skade anlegget.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com