Hvordan bli kvitt den hvite filmen på Peoner

January 12

Hvordan bli kvitt den hvite filmen på Peoner


Peoner er frodige blomster med full blomstrer som kommer i en rekke farger som rosa, hvit, lilla, rød og gul. Blomstene foretrekker rik, godt drenerende jord og litt sol, men ikke gjør det bra i intens varme eller tørt vær. Hvis du har lagt merke til dine peoner ser noe usunt, se etter en hvit film på overflaten. Stoffet er pulveraktig mugg, og fjernes best å holde peoner fra å bli deformert

Bruksanvisning

1 Plukk av bladene dekket i filmen og legg dem i en plastpose for å kaste bort. Dette fungerer bra hvis du ta mugg når det først utvikle, og du bare har noen få blader berørt. Klipp bladene tilbake på stilken eller stammen som de vokser. Bruk beskjærings klipp for å gjøre et rent kutt som ikke rive stammen.

2 Kutt ned hele anlegget dersom mugg dekker det, og truer med å spre seg til andre. Avklipt det på bunnen av stilken. I de fleste tilfeller vil peoner vokse tilbake neste år. Det eneste du gjør ved å kutte det ned er å fjerne det for inneværende år.

3 Spray peoner med en soppdreper. Coat både topper og bunner av bladene samt jorda rundt blomstene. Påfør en ny søknad etter et par uker for å sikre soppen er død. Se etter soppmidler med triforin.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com