Hvordan Farm Peanuts

November 2

Hvordan Farm Peanuts


Enten du tenker på oppdrett en liten tomt på peanøtter eller et stort felt, er prosessen den samme. Men det er fire separate varianter av peanøtter: Spansk, Valencia, Runner og Virginia. Valget av type peanut du velger å gård bør velges av områdets klima, lengde på vekstsesong og vanning / regn tilgjengelighet. Når du velger en peanut å vokse, vil frøet bedrift eller nettside fortelle deg det mangfoldet av peanut som vil trives best i din planting sone (se ressursene nedenfor for reguleringsplan kart).

Bruksanvisning

Hvordan Farm Peanuts

1 Endre jord om nødvendig. Alle varianter av peanøtter trenger en godt drenert jord for sunn vekst. Hvis jorda har for mye leire, må du legge kompost til toppen foten av oppdrett område før planting. Gjør dette ved å bryte opp den første foten av jord. Påfør kompost og arbeid det inn i jorda. Mengden av kompost du trenger vil avhenge av kvaliteten av jord man begynne med. Når du klemmer en klump av jord i hånden og åpne den, bør jorda lett brekke fra hverandre.

2 Lag jord rader tre fot fra hverandre. Trykk et frø omtrent en tomme dypt inn på toppen av raden, dekke frøet forsiktig med jord. Hopp ca 6 inches av raden og plante en annen sønn på samme måte.

3 Vann ofte. Sandy (godt drenert) jord tendens til å tørke ut raskt. Nyplantede frø eller stiklinger har sine røtter nær overflaten og kan lett bli skadet om lov til å tørke ut. Røttene må holdes fuktig, men ikke søkk. Sjekk jorda daglig.

4 Høste dine peanøtter ved å dra opp hele planten og la det tørke ut. Vanligvis peanut planter forfaller i løpet av 130 til 140 dager. Dette vil imidlertid variere, avhengig av forskjellige peanøtt frø man velger. Når sånt er tørket ut, trekke dem ut av plantene. De er klar til å skall og spise rå, stekt, lage peanøttsmør eller å selge.

Hint

  • For kortere vekstsesong, plante frø innendørs eller i et grønt hus et par uker før den siste frost i sted.Hvis du bare prøver å vokse en rad med peanøtter i bakgården, kjøpe rå peanøtter fra butikken til plant.Contact ditt fylke forlengelse service for informasjon om spesifikke vekstforhold og varianter anbefalt for ditt område.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com