Hva å plante med rosa blomster

June 9

Apple blomstre, rose, koraller, laks, fuchsia, magenta - hva gjør de alle har til felles? De er rosa! En veldig vanlig farge i blomsten verden, er rosa egentlig ikke en primærfarge, men en nyanse av fargen rød. Den fargetone varierer avhengig av hvor mye hvitt er i miksen. Rosa blomster på egenhånd kan se myk og vasket ut, men ved å tilsette andre blomster farger, kan du lage en hage som garanterer en ekstra titt.

Pink Abounds

Du kan nyte rosa blomster fra tidlig på våren tulipaner og skog phlox til sommeren astilbes, monardas og hage phlox, til sen høst asters og krysantemum. Rosa blomster florerer i flerårig og årlig plante verden, i et spekter som spenner fra myk baby rosa til levende magenta. Rosa blomster kan finnes i andre former, også, inkludert fjær blomstrende trær som krabbe eple og redbud, busker som rhododendron, weigela og lilla, og vinranker som rosa Nelly Moser klematis.

Fargetone

Ved planting rosa blomster, holde fargetonen i tankene. For eksempel ser en klar rose-rosa bra med kule lavendel, lys gul eller lyseblå. Myke kremet rosa parene godt med tilsvarende myke kremet gule og hvite. Hot magenta rosa er satt av beste av en kjølig gråblå (tenk på toppene av lavendel av bladverket av den japanske bregne). En hage av alle pastellfarger er beroligende og beroligende. Prøv å bruke blek blå, lavendel og gul med pastell rosa. Tilsett litt kontrast ved å bruke planter med interessant bladverk. Planting hvite blomster med rosa gjør den rosa vises sterkere.

Tilsvarende fargevalget

En tilsvarende fargevalget bruker to eller flere farger som er ved siden av hverandre på fargehjulet. I tilfelle av rosa, se etter partner planter i både varme farger av fersken, korall og aprikos, og kule de liker lilla og lilla. Hvis du er virkelig modig, kan du lage imponerende kombinasjoner med rosa og oransje. Ikke alle rosa anlegget fungerer med alle oransje plante, så prøv å holde blomstrende planter sammen før plante dem ved siden av hverandre. Et partnerskap av dempet rosa av en solhatt med en mørke rød Dagliljer er iøynefallende uten skriking, "Se på meg."

Komplementær fargevalget

En utfyllende fargevalget bruker farger overfor hverandre på fargehjulet. Pink er en folie for blues i alle nyanser. Den rosa-blå funnet i noen syriner kan utlignes med dyp, mettet rosa eller mørk blå. Lett rosa tulipaner er vakkert med blå glem-me-nots. Grønn setter også rosa hverandre. Tenk forfriskende kombinasjon av grønne og hvite hostas med rosa impatiens. Prøv sammenkobling sjokkrosa zinnias eller dianthus med lyse grønne bjeller-of-Irland. Myk rosa petunia kombinert med grå støvete miller og myk hvit alyssum lage en behagelig trio.

Polykromatisk Fargevalg

En polykromatisk fargevalget bruker mange farger. En hage bestående av mange farger kan være spennende og spesielt velkommen i klima med en lang, kald vinter. Selv om det kan virke som "anything goes", denne slags hage krever fortsatt gartneren å vurdere fargeharmonier når du plasserer planter. Flere planter i hver rekke, plantet i brede sveip, holde en flerfarget hage fra å se Hodge-Podge.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com