Den beste tiden å transplantere Bringebær

December 27

Den beste tiden å transplantere Bringebær


Moderne røde bringebær varianter er forbedret eller hybridisert planter som stammer fra arter bringebær, som er innfødt til både Nord-Amerika og Eurasia. Disse springende, tornete-caned planter trenger en kald vinter dvalen og varm sommer for å vokse godt og bære frukter. Bringebær dyrkes mest vellykket i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 4 til 8, og der somrene er verken for varmt eller tørt. Transplant bringebær når de er sovende, men like før ny grønne veksten begynner om våren.

Tidsramme

Grav opp og transplantere bringebær planter når plantene er sovende og jorda er gjennomførbar, og temperaturene er kul. Over det meste av den tempererte USA, den beste tiden å transplantere er i svært tidlig på våren. Den kjølige, fuktige grunnforhold av våren åpner for den raskeste veksten av røtter etter transplantasjonen å opprettholde nye grønne vekst forventes innen midten til slutten av våren. Unngå transplantere fra sent på våren til høsten, som sommerens varme vil skape kaos på bladverket, krever de skadede røtter til å absorbere store mengder vann for å holde anlegget i live.

regional Insight

I den sørlige tier av statene i USDA sone 7b og 8, hvor bringebær fortsatt vokser godt i klima med fire årstider, kan fallet bli en bedre tid til å transplantere enn våren. Vent til løvverk faller om høsten før grave opp planter og transplantere dem, ifølge George W. Dickerson i New Mexico Cooperative Extension Service. Gartnere med University of Georgia anbefaler planting når som helst fra desember til mars. Mildere vintre i de sørlige breddegrader ikke fryse i jorda, slik at bringebær røttene å fortsette å vokse i løpet av vinteren. Dette resulterer i en mer opprettet rotsystem da bladene dukke opp i fjæren som temperaturer varme og jordfuktighet behov øke. Når du er i tvil, ta kontakt med fylkets samarbeids forlengelse kontor for råd relevante for regionens klima og jordsmonn.

problemer

Mange soppsykdommer finnes i jord som kan skade og drepe bringebær planter. To av de mest dødelige er Verticillium wilt og Phytophthera, men et mye bredere spekter av sopp kan plage bringebær stokker og blar i tillegg. Transplantere canes innebærer å kutte røtter, noe som skaper store sår der ulike sopp kan invadere plantene og potensielt drepe dem. Ikke plante bringebær transplantasjoner der andre bringebær vokste i løpet av de siste fem årene. Også ikke plante dem i et område av hagen der tomater, poteter, auberginer eller paprika vokste noen av de tre foregående årene. Sykdommer allerede finnes i jorda der disse anlegget vokste, noe som øker risikoen for eksponering og skade på transplanterte bringebær plassert i disse stedene.

Emergency Transplanting

I noen tilfeller kan et hus ikke har råd til å vente til tidlig på våren til å grave og transplantasjons bringebær. Bygging eller salg av en eiendom kan kreve umiddelbar fjerning av planter. Hvis jorda ikke er frosset, kan bringebær bli gravd og transplantert når som helst i løpet av vekstsesongen, men forventer mindre suksess, og ingen frukt avling dersom det blir gjort i løpet av sommeren. Plante rørene og røtter på samme dybde som de tidligere vokste. Vann for å opprettholde en jevnt fuktig jord. Forvent mange visner i løpet av sommeren og høsten. Ikke over-vann, som våt jord er rette for rot råtne og spredning av andre sopp som senere kan plage bringebær planter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com