Råd for å forbedre leirjord Turf

December 5

Leirjord kan være vanskelig for gartnere, som vegetasjon sliter med å vokse i leire. Men med litt arbeid og planlegging leirjord kan forbedres. Clay har også noen positive egenskaper, slik som sin høye næringsinnhold. Så hvis alt du har å jobbe med i hagen din er klissete, klumpete leire, fortvil ikke, er det mulig å berike din jord og skape en frodig, blomstrende torv.

Hva er leirjord?

All jord består av en blanding av leire, silt og organisk humus. Leirjord bare har et høyere innhold av leire og silt enn det gjør humus. Dens struktur er tett og klumpete, en frustrerende faktor i et verksted, da dette fører til dårlig drenering.

Hva er Organic Humus?

Organisk humus refererer til organiske materialer som for eksempel løv og bark som er delvis eller fullstendig nedbrutt. En balansert kombinasjon av leire og organisk humus skaper en smuldrende og karbonisert jord.

Hvordan forbedre leirjord

Først må du balansere jord innhold. Berik din leirjord med organisk humus. Det er viktig å bruke humus å balansere leirjord i stedet for nitrogen-rik gjødsel fordi du ikke prøver å forbedre næringsinnhold, men rett og slett å endre jordstrukturen. Dette er arbeidskrevende arbeid, særlig for et stort område av torv. Imidlertid vil arbeidet ikke må gjentas hvert år. Når du endrer jordstrukturen, bør det stabil inn loamier jord over tid.

Trinn for å forbedre leirjord

For å forbedre leirjord, legger seks til åtte inches av organisk humus. En organisk humus blanding kan lages med gress utklipp, døde blader, kompostert bark eller annet forfalt organisk materiale.

Spre organisk humus over din jord, da, ved hjelp av en spade, grave humus i og bland det grundig med leirjord basen. Du kan også bruke en rorkult å blande humus.

Verftet vil være en god noen inches høyere, men dette bør slå gjennom hele sesongen. Plante torv din umiddelbart, og se på jordstrukturen bedre over tid. Legg flere lag av organisk materiale til overflaten et par ganger i året, men den tunge grave bare må gjøres av det første året.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com