Hvordan Raise Elephant Garlic

January 1

Elephant hvitløk (Allium ampeloprasum) er dobbelt så stor som noen annen hvitløk. En lyspære kan måle 5 inches tvers og kan veie så mye som et pund. Elephant hvitløk er også den mildeste hvitløk, med en smak og utseende som ligner på en purre. Elefant hvitløk er ikke vanskelig å vokse i hjemmet hagen, og bør plantes før første forventede frost i ditt klima. Plant elefant hvitløk i høst eller tidlig på våren.

Bruksanvisning

1 Klargjør en planting sted hvor jorda drenerer godt. Selv elefant hvitløk vokser i delvis skygge, gjør det best i fullt sollys. Spade jorden til en dybde på 10 til 12 inches, deretter rake i 3 til 4 inches av kompost eller godt råtnet manure.and et balansert granulert gjødsel med et forhold slik som 10-10-10. Bruk en til to pounds av gjødsel for hver 100 kvadratfot med hageplass.

2 Lag en grunn grøft med hjørnet av hoe. Bryt en elefant hvitløk pære i individuelle nellik og plante nellik 1 til 2 inches dypt i jorden, med den spisse enden opp. Tillat 8 til 10 inches mellom hver pære. Spre 2 til 3 inches av mulch over planting området for å beskytte plantene i vintermånedene.

3 Vann elefanten hvitløk umiddelbart etter planting. Gi hvitløk en tomme av vann hver uke i varmt, tørt vær. Holde tilbake vann når bladene begynner å dø ned og blir gul i juli eller august.

4 Gjødsle plantene en gang en måned etter planting, med samme granulert gjødsel som du brukte ved planting tid. Redusere frekvensen av søknaden til 1 pund av gjødsel for hver 100 kvadratfot med økende plass.

5 Harvest-elefant hvitløk når bladene dør ned og blir brun på sensommeren. Grav hvitløk med en hage gaffel eller høygaffel. Grav nøye for å unngå å skade pærer.

Hint

  • Kjøp elefant hvitløk pærer på et hagesenter eller barnehage. Unngå å plante løker fra matbutikken, så pærene ikke kan være hensiktsmessig for klimaet. Plant de største nellik, som større nellik resultere i større elefant hvitløk.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com