Har Santolina frastøte skadedyr?

June 12Santolina er en aromatisk flerårig urt innfødt til Middelhavet og brukt i tidligere tider som en snerpende og for å rense kroppen for innvollsparasitter. Senere den stikkende busk ble brukt til å frastøte lopper og møll og er en ingrediens i dag i mange urte skadedyr repellents.

typer

Santolina chamaecy parissus, eller lavendel bomull som det er mer kjent, er en grå-grønn busk med fine korall-lignende blader og gule knappen blomster. Lavendel bomull vokser 32 inches høy og liker full sol og godt drenert jord. Santolina virens eller grønn Santolina, har fine mørkegrønne blader med bleke gule blomster. I varmere klima er det en eviggrønn busk. Grønn Santolina vokser 24 inches i høyden og må beskjæres hardt tilbake på våren for å hindre den fra å bli woody. Mindre kjente sortar av Santolina inkluderer grønn lavendel bomull, rosmarinifolia - med blader som minner rosmarin - og Santolina napolitansk, som har fine, taggete blader.

Historie

Santolina ble brukt i antikkens Hellas som en møll frastøtende og tas internt for å behandle ringorm og parasitter hos mennesker. Kvister av Santolina ble strødd om gulv i herskapshus og hytter i England og Colonial Amerika for å maskere lukt og frastøte lopper og skadedyr. Poser med tørkede Santolina har blitt brukt gjennom tid og brukes i dag til å frastøte møll.

skadedyr

The Washington State Department of Fish and Wildlife anbefaler å plante Santolina å slå tilbake kaniner fra hagen, og Miljøverndepartementet i British Columbia foreslår å bruke busken å avskrekke hjort. Ferske Santolina sprigs brukes til å frastøte lopper, og tørket urt brukes mot møll og maur.

Metode

Plant Santolina rundt omkretsen av grønnsakshage, blomst seng eller frukthage å avskrekke kaniner og hjort. Spre friske kvister av gras rundt kenneler og senger som en naturlig loppe frastøtende. Bruk tørket urt i poser alene eller med sedertre chips å frastøte møll i ullklær og tepper.
Opprett en urte såpe spray å bruke mot maur som dette publisert i The Herb Companion, Forsvar Hage med Herb Repellent Herb og Soap Spray med herbalist Susan Belsinger og Tina Marie Wilcox. Hell 1 liter kokende vann over ½ kopp hver ferske Santolina og reinfann blader. Cover og bratt, [suge], 30 minutter. Strain blader, og tilsett 1 ss Murphy Oil Såpe og 10 dråper vetiver olje. Hell i en sprayflaske og bruke som trengs på maur.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com