Rengjøring Tips for Flis & Marmor gulver

March 20

Rengjøring Tips for Flis & Marmor gulver


Gulvfliser og marmorgulv legge til utseendet og verdien av ditt hjem. Naturstein overflater som marmor, er solid og vil vare i mange år, riktig håndtering og vedlikehold. Marmor og andre typer flis er porøs i naturen og lett ripete. Riktig rengjøring av naturstein overflater vil opprettholde sitt utseende og bidra til å sikre deres levetid.

Klesrens

Naturstein overflater, som marmor, lett blir skadet av høy fuktighet, inkludert vann. Selv om det er nødvendig å bruke fuktighets til tider, er renseri et godt første skritt for daglig rengjøring. Fliser eller marmor gulv kan rengjøres med en tørrmopp for å plukke opp skitt, støv og dyrehår. Siden støvsugere kan ha metall eller plast kanter på bunnen som kan ripe opp marmor, er det best å ikke bruke dem på natursteinsoverflater. Bruk en tørrmopp som ikke har blitt behandlet med alle typer rengjøring kjemikalier og unngå fristelsen til å spraye en renere på tørrmopp, som du sannsynligvis vil ødelegge din mopp og kan skade flisen.

Regelmessig rengjøring og vedlikehold

En gang i uken, våt-rene fliser og marmor overflater med en løsning laget av et par dråper mild oppvaskmiddel og en halvfull bøtte med varmt vann. En ren klut, svamp eller mopp kan brukes til å vaske ned overflaten; følge denne ved tørking av overflaten med en tørr klut. Unngå marmor og fliser er langvarig eksponering for fukt. Siden disse flatene er porøse, de absorberer væske raskt, noe som kan resultere i flekker eller misfarging. Unngå å bruke naturlige rengjøringsmidler som er eddiksyre, for eksempel eddik eller sitronsaft rengjøringsmidler. Mens disse organiske rengjøring løsninger kan trygt brukes på mange overflater, vil de forårsake flekker og etsning i marmor og andre naturstein overflater.

flekkfjerning

Det er best å fjerne flekker på den tiden de skjer ved å tørke dem opp med en ren svamp. Når en flekk sitter på en flis eller marmor overflate, vil den begynne å sive inn i porene i naturstein. Den sikreste og mest effektive måten å fjerne flekker fra natursteinsoverflater er et grøtomslag. Et grøtomslag er laget med en kombinasjon av et tørt materiale, slik som diatoméjord eller natron, og et fuktig materiale, så som ammoniakk eller hydrogenperoksyd. Når de tørre og våte ingredienser blandes til konsistensen av peanøttsmør, spre dem over flekken, dekk med plastfolie og la den sitte i opptil 48 timer. Den grøtomslag trekker flekken ut av overflaten uten å skrape og etsing. Avhengig av alvorlighetsgraden av flekken, kan omslaget trekke flekken ut i løpet av noen få timer. Sjekk fremgang etter noen timer og tørk området med en fuktig svamp etter fjerning av grøtomslag.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com