Purple Blomstrende Princess treet

January 9

Purple Blomstrende Princess treet


Plant en prinsesse tre i hagen eller tre plenen, men holde et øye med sin tendens til å spre seg. Paulownia (Paulownia tomentosa) er innfødt til Kina, men vokser overalt i USA, bortsett fra den øvre Midtvesten. Paulownia kan dyrkes som en dekorativ treet, men bli advart av sin søppel i naturen tendens til å produsere produktive blomster og frø pods sammen med blad fall i høst. Det må også beskjæring for sterk struktur. I noen deler av Appalachia, er Paulownia ansett som en invasiv plante.

Blomster, frukt og frø

Se etter paulownia er svært dekorative dusjer av rosa eller lavendel blomstrer om våren. Treet er en veritabel fontene av blomster, noe som førte til sin popularitet som en urban planting. Frukten former i sommer, og er 1 til 3 inches lang, oval og lysebrun. Woody frøkapsler modnes inne, sprengning åpne i høst og spre opptil 2000 frø hver, ifølge University of Florida.

Løv, bark og vekst vane

Legg merke til blad form og farge av Paulownia. De er noe som ligner på Catalpa med sitt hjerte-lignende form og bred størrelse, og nådde 8 til 12 inches ved forfall. Fall fargen er litt blek og ikke spesielt prangende. Paulownia bark er tynne som papir og lett skadet. Treet samlede veksten vane er vase formet med en åpen himling og lemmer som droop som de forfaller. Vær forberedt på å gjøre noen beskjæring for kjøretøy og fotgjengere klaring. Paulownia trær også vokse med en hastighet på opp til 10 fot per år, til slutt nådde både høyde og spredning på 30 til 50 fot.

dyrking

Plant paulownia trær i full sol og i rik, fuktig, dyp jord. I komprimert jord, vil røttene forbli på overflaten og føre til kaste hvis de er i nærheten av fortauet eller innkjørsler. Paulownia bør ikke trenger gjødsel for å trives, men kan dra nytte av vanning når vekstsesongen er tørr. Vann annenhver uke til en dybde på 6 inches å oppmuntre dyp rot vekst i stedet for grunt, lateral root spredning.

Invasive Potensial og kontroll

Få kontroll over Paulownia avkom. Rake opp frøkapslene når de faller, og ikke la blad søppel å akkumulere under treet. Target frivillige frøplanter med en bladugressmiddel. Spray kalesjen og vente på bladene til å krølle seg, dø og frafalt. Skjær badebukser av på bakken, ved hjelp av lange håndtak beskjæringssakser, og grave ut røttene med en spade. For planter som er for små til å sprøyte, bør gjentas klippingen være tilstrekkelig for kontroll.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com