Takvifter for himlinger

March 14

Takvifter for himlinger


I et hjem med en 12-fots hvelvet tak, kan temperaturområdet fra gulvet til taket være så mye som 15 grader, bemerker en "Fine Homebuilding" artikkel på nettsiden for Energy Star. Imidlertid kan en takvifte redusere denne temperaturforskjellen til bare to grader.

Egenskaper

For at en takvifte for effektiv kjøling av et rom, bør det ikke være mer enn 10 fot over gulvet. Dette vil gi den beste luftstrøm året rundt. Imidlertid, fordi hvelvede tak er vanligvis mer enn 10 fot høy, justeringer må gjøres til en standard tak vifte, slik at den kan brukes i et rom med en hvelvet eller katedral tak. Dette innebærer vanligvis å montere viften på en skjøtestang slik at den henger ved den optimale høyde.

Funksjon

Hvis du har en takvifte installert for bruk på et hvelvet tak, kan du ha viften koblet til en veggkontakt, slik at du kan slå den av eller på - i motsetning til fansen ved lavere høyder, som kan slås på ved hjelp av en manuell snorbryter. Et annet alternativ for å bruke en takvifte montert fra et hvelvet tak er å kjøpe en modell med en fjernkontroll.

Installasjon

De spesifikke tilbehør du bruker til å installere en takvifte på et hvelvet tak vil avhenge av vinkelen på taket. Southern Home Comforts, en autorisert forhandler for Hunter takvifter, påpeker på sin hjemmeside at du kan kjøpe en forlengelse downrod hvis hvelvet tak er i en vinkel på 34 grader. For hvelvet tak så bratt som 45 grader, vil du trenge en vinkel montere i tillegg til downrod.

betraktninger

Downrods kan kjøpes i farger som passer til takvifte for en sømløs blanding med rommets innredning. Når det gjelder å bestemme riktig lengde for downrod, konstaterer Southern Home Comforts at for en 12-fots hvelvet tak, må du ha en tre-fots downrod. Du kan legge til en ekstra fot til downrod lengde for hver ekstra foten av takhøyde.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com