Hva skjer med tomater Hvis en Frost kommer?

February 18

Hva skjer med tomater Hvis en Frost kommer?


Mange planter er meget følsomme for vær- og temperaturvariasjoner. Tomater er spesielt utsatt for frostskader. Hva skjer med tomater hvis en frost kommer er veldig frustrerende for hjemmet gartner, og ødeleggende for tomat bonde. En unseasonably sent frost er så ofte ikke en veldig hard frost som dreper alle unntatt de mest hardføre av ny vekst på alle anlegg og noen ganger også dekker hele tomatplante er ikke nok til å beskytte den skjøre vinstokker.

Cellular Breakdown

Tomatplanter har et ekstremt høyt vanninnhold og temperaturer under 41 grader Fahrenheit raskt å starte en fryseprosess i cellene av planten. Som vann cellene fryse, celleveggene begynner å sprekke og berørte seksjonene raskt misfarges, curl og disse områdene vil ikke regenerere. Den cellulære sammenbrudd ikke sprer seg som et virus eller bakterier, men anlegget avfall mye vital energi prøver å gjenopplive den tapte veksten.

Tegn på Damage

Som med alle planter, hvis tomatplanter lider av frostskader, vil det være synlig meget raskt. Wilting og misfarging er de mest synlige tegn. Med en lett eller meget kortvarig frost, ofte bare de ytre kanter av anlegget blir skadet. Disse områdene kan kappes uten å påføre ytterligere skade på anlegget. Imidlertid, hvis bakken fryser i det hele tatt rotsystemet kan bli skadet, og dette vil drepe planten nesten umiddelbart.

pollinering

Tomater er sol elskende planter og mange naturlige funksjoner er hindret av lave temperaturer. Selv om tomater er selv pollinerende, vil pollenknapper ikke produsere eller slippe pollen hvis temperaturen synker for lavt. Blomster som allerede har satt, selv de med en liten grønn tomat, er svært delikat og kan ikke håndtere en frost. Imidlertid, hvis hovedstammen og rotsystemet av planten er uskadet, vil den fortsette å vokse og produsere tomater.

Catface

Det er flere årsaker til catfacing i tomater, inkludert forurensning av visse plantevernmidler og kaldt vær. Berørte frukt har hovne områder omgitt av ringer eller linjer med misfarget arrvev. Det antas at når natten temperaturen synke og er vesentlig forskjellig fra dag temperaturer over en lengre periode, blir vekstprosessen avbrytes og deler av frukten dysen.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com