De beste måtene å stake en tomatplante

April 24

De beste måtene å stake en tomatplante


Tomatplanter er kategorisert i henhold til deres voksende vaner. Besluttede tomatplanter vokse til bestemt høyde og slutte å vokse. Men ubestemte tomatplanter fortsette å vokse gjennom hele sesongen. Noen kan være merket som semi-besluttede indikerer anlegget er litt høyere enn tradisjonelle determinate varianter, men når ikke høyden forventes av en ubestemt tomat. Hvordan du stake tomater avhenger av variasjonen du vokse.

Kraftige Tomatbur

Store ubestemte tomater, for eksempel biff eller sandwich-tomater, kan nå høyder på 6 fot eller mer, avhengig av lengden på vekstsesongen og betingelser. Disse massive planter krever tunge tomat bur for å tåle vekten av filialer og modning frukt.

Skyv ledningen knagger 3 til 4 inches i jorden for å installere bur når frøplanter er plantet. Sjekk at buret er sikker ved å vrikke. Guide unge grener mellom tråd nivåer av buret. Sjekk anlegget hver dagene og veilede ny vekst mellom lagene.

lette Cages

Lette bur er praktisk for semi-determinate tomatplanter. Disse plantene vokser litt større enn determinate tomatplanter og krever noe støtte. Grener og fruiting dra nytte av støtte fra lette bur.

Installer merdene når frøplantene er plantet som instruert med heavy duty bur. Selv kortere enn determinate planter, semi-determinate planter krever litt veiledning som de vokser. Sjekk plantene ofte for å hindre at grenene fra å vokse utsiden av buret.

Plant Stakes

Besluttede tomater typisk nå høyder på 18 til 24 inches, avhengig av den spesifikke variasjon. Ofte selges som patio tomater, disse plantene ikke krever formell staking. Sette inn en to-fot planten stake ned i grunnen omtrent 4 inches fra bunnen av anlegget. Sjekk at innsatsen er sikker og tåler vekten av anlegget.

Bind grener til innsatsen med en myk klut, plante bånd eller deler av gamle strømpebukse. Bind løst å veilede og støtte planten som det vokser.

Legge til nye bånd hver 4 til 6 inches for å hindre spindelen fra å bøye og bryte under vekten av tomater.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com