Er Rosemary Peas det samme som rosmarin planter?

June 19

Er Rosemary Peas det samme som rosmarin planter?


Selv rosmarin erteplanter og rosmarin urter har et felles navn, de er distinkt forskjellige planter. Rosemary ert (Abrus precatorius), også kalt rosenkransen Pea, Precatory Bean eller Crab Eyes, er en prydplante innfødt til Asia og India, mens rosmarin urt Rosmarinus officinalis er en kulinarisk plante fra Middelhavsregionen. Den viktigste forskjellen er imidlertid at man er vant til smaken mat, men den andre er potensielt dødelig ved svelging.

Rosemary Herb

Rosemary er en del av mynte familien. Disse plantene er hardføre i Jordbruksdepartementet hardførhet soner 8 til 10. Rosmarin planter varierer i størrelse avhengig av sorten; noen er så liten som 8 inches, mens andre vokser til høyder på 6 fot. De har duftende grå-grønn eller mørk grønne blader og produsere små lilla, hvitt, rosa eller blå blomster. Noen varianter fungerer godt som ground, mens andre gjør attraktive hekker eller busker.

Rosemary Pea

Abrus precatorius planter er klatring vinstokker som vokser ca 21 fot lang. De har alternative sammensatte blader bestående av åtte-til-20 brosjyrer som vokser langs et blad stilk. De har ikke en terminal blad ved enden av stammen. Plantene produserer klynger av rosa, hvite eller lilla blomster. Rosemary erteplanter gi flate frø pods som inneholder mellom 3 og 5 lyse røde frø, som hver har en svart flekk på slutten.

Rosemary Herb Bruker

Rosmarin urten har en lang og fargerik historie. Ifølge Shirley Hendricks fra Universitetet i Idaho, en legende om rosmarin hevder at anlegget fikk sine blå blomster når Jomfru Maria drapert kåpen over en rosmarin busk. Shakespeare nevnte urten i "Hamlet" og en engelsk herbalist heter Nicholas Culpepper skrev om sine egenskaper i en 1653 medisinsk tekst kalt "Complete Herbal." Mange kulturer bruker rosmarin til smaken kjøtt, supper og salater. Urten kan også ha antiviral, antifungal og antioksidantegenskaper, og kan bidra til å behandle hudsykdommer som eksem.

Rosemary Pea Betraktninger

Rosemary erteplanter har også medisinske egenskaper; healere foreskrive røttene som et middel for ubehag i magen. Frøene, men som ofte brukes til å lage smykker og rosenkransen perler, er farlig giftig hvis tygget og svelget. Symptomene på forgiftning vanligvis ikke vises umiddelbart, ifølge Dr. Alice B. Russell fra North Carolina State University. Innenfor flere timer eller flere dager, opplever pasienter svekkende magesmerter og en brennende følelse i halsen. Kvalme, diaré og oppkast snart følge etter, samt munn og svelg sårdannelse. Et voksent menneske kan dø fra inntak av en enkelt frø.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com