Hva er årsaken til Svarte flekker under bladene av My Lime Tree?

September 13

Hva er årsaken til Svarte flekker under bladene av My Lime Tree?


En lind i hagen gir skygge, ornamentikk og frukt. En tropisk tre, ikke kalk ikke tåler frost og vokser best i soner fra 9 til 11 på den amerikanske Department of Agriculture Plant hardførhet Zone kart. Key lime, med en liten, buskete vekst vane og Tahiti kalk, som vokser til 20 fot i høyden, er to av de mest dyrkede varianter i hjemmet frukthage. Svarte flekker på undersiden av bladene skyldes en soppinfeksjon.

Forårsake

Mycosphaerelle citri er en sopp patogen som forårsaker en sykdom som kalles fettete spot. Den patogen reproduserer i regntiden, på falne blader som blir våte og tørre flere ganger. Vått løv på lindetreet gir optimalt miljø for patogenet vekst. Mycosphaerelle citri infiserer bladene 'stomates, som er på undersiden. Stomates eller stomata som de også kalles, er mikroskopiske åpninger, eller porer, hvor transpirasjon foregår. Stomates samler også karbondioksid fra atmosfæren.

symptomer

Tidlige symptomer på fettete flekk inkluderer lette sorte flekker på undersiden av kalk treets løvverk. Man kan legge merke til, i begynnelsen, en tilsvarende gul ring på den øvre overflaten av bladene. Flekker på baksiden av bladene etter hvert bli mørk svart og vises på overflaten av bladene i tillegg. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, flekker utvikle en fettete utseende, og dermed sykdommen kallenavn. Frukten kan utvikle svarte flekker også.

Løsning

Bruk av en flytende spray soppmiddel inneholdende kobber dreper eksisterende sporer og beskytter ny løvverk mot infeksjon. Påfør soppdreper i juni, på produsentens anbefalte rate. Det er viktig å dekke undersiden av bladene grundig. En annen applikasjon kan være nødvendig, og den beste tiden er etter den første sommeren flush. Avhengig av størrelsen på lind, kan behandlingen være kostbart, men uten det, kan treet miste bladene, blir svake, og utsatt for andre patogener.

Forebygging

God hage sanitær er den beste måten å forebygge ikke bare fettete flekk, men andre sykdommer og skadedyr også. Hold en luke fritt område innenfor en tre-fots radius rundt lind. Hvis treet blir tungt infisert kan det begynne å slippe løvverk regelmessig, så rake jord under den regelmessig. Bag opp og kast av blader og frukt som faller inn under treet. Kobbersoppdreper spray, anvendt på riktig tidspunkt, hindrer nye infeksjoner.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com