Forskjellen mellom hagejord og matjord

September 16

Forskjellen mellom hagejord og matjord


Matjord kommer fra de første inches av bakken. Kvalitet toppjord inneholder leirjord med noen leire og sand, og en høy prosentandel av både dekomponering og levende organisk materiale. Det er ingen faktiske definisjon av "hagejord." Utsalg kan selge poser merket som hagejord, men det er mer av en markedsføring idé enn virkeligheten. En forhandler kan bruke hagejord som et begrep synonymt med matjord, men siden det ikke finnes noen standard for kvalitet for matjord, blir hagejord en meningsløs setning.

Naturens Matjord

Naturen tar mange år å legge til en tomme av matjord til bakken. Den gjentatte vekst og død syklus av planter og dyr, vær av jord og arbeidet med meitemark, sår bugs, maur og milliarder av mikroorganismer lage matjord. Når alle forholdene ligger til rette, er jorda rikt fruktbar, mørk brun eller svart og smuldrete å ta på. Land som har vært uforstyrret i tusenvis av år kan ha matjord 36 eller flere inches dyp. De fleste gårdene vurdere en matjord av 4 inches å være tilstrekkelig.

Matjord Standards

Offisielle standarder eksisterer ikke for matjord; det er et tilfelle av "kjøper beware." The American Society of Landskapsarkitekter opprettet sin egen standard for hvor stor prosentandel av leire, sand, organisk materiale, pH og rusk Bagasje matjord kan inneholde. Du kan be om matjord som oppfyller Asla spesifikasjonene hvis du har leid en profesjonell entreprenør for landskapet prosjektet.

hagejord

Hvis din hjemme er i en underavdeling er det sannsynlig den opprinnelige matjord ble fjernet for en stund siden av entreprenørene og aldri erstattet. Avhengig av regionen, kan jorda være mest leire, sand eller med hell, leirjord. Hvis hus raker klippe gress og løv, er det lite sannsynlig det er riktig overflod av organisk materiale i jorda. Hvis hus kjøper Bagasje jord merket "hagejord" det er enda mindre offisiell definisjon på hva det betyr, og de kan være å kjøpe jord ikke bedre enn det som allerede er i bakgården.

Opprette Top jord i hagen

God matjord for en hage kan kjøpes eller laget. For en fjær hage, legge ut omkretsen i løpet av høsten. Grav den eksisterende jord ut av hagen til en dybde på 8 inches og legg til side. Fyll hullet med en tomme av grønn organisk materiale som kjøkken rusk, gress utklipp og kaffegrut. Tilsett 1 tomme av jord tilbake i hullet med gresset siden vendt nedover. Fyll med en tomme av brunt materiale som halm, høy, løv eller til og med strimlet aviser eller papp. Legg til en annen 1-tommers lag av jord. Fortsett lagdeling til jorda har blitt lagt tilbake til hagen spot. Det vil være betydelig høyere enn da den først ble gravd ut, men til slutt vil avgjøre tilbake til normal høyde. Dekk med våt burlap og veie det ned med steiner langs kantene. Innen våren planting området vil være 8 inches eller så god, svart matjord.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com