Hvordan Flekk en Cedar Deck

October 27

Hvordan Flekk en Cedar Deck


Utendørs sedertre aldre til en kjedelig grå nyanse i stedet for sin naturlige gyllenbrun farge hvis veden ikke har et lag med lakk eller beis på den. Huseiere som ønsker å farge en kortstokk med litt farge kan velge mellom sotede vannavstøtende tre toner, oljebaserte semigjennomtrengende flekker, latex flekker og ugjennomsiktig oljebaserte flekker. Før faktisk påføre beis, vil et dekk trenger sliping og rengjøring for å sørge for at flekken går jevnt. Vent på en klar, tørr dag å bruke beis, fordi regn kan rote opp en våt strøk med beis.

Bruksanvisning

Preparat

1 Fjern alle hagemøbler fra dekk.

2 Sett på en støvmaske for å beskytte deg mot å inhalere små tre eller ferdig partikler mens sliping.

3 Fjern gammel lakk, latex-basert beis eller annen gammel flekken som strøk treets overflate ved sliping den av og deretter power-vaske dekk. Det fungerer fint å forlate gamle oljebasert inntrengende flekk på dekk og trykk den opp med mer av samme type flekken.

4 Fjern eventuell mugg fra dekk ved å vaske veden med en tre-rensemiddel som inneholder blekemiddel eller med en oppløsning av blekemiddel blandet i vann. Bruk 1 del klor for hver 3 deler vann, og legger nok oppvaskmiddel såpe for å gjøre blandingen boble.

5 La dekk tørke godt før du fortsetter. Det kan ta en hel dag eller to for tre tørke helt.

6 Sand eventuelle grove lapper eller splintret områder av dekk med en 80-sandpapir.

7 Sweep støv av dekk.

Stain Application

8 Ta på gummihansker for å beskytte hendene fra flekken, som kan inneholde sterke kjemikalier.

9 Rør flekken for å fordele pigment jevnt.

10 Påfør et tynt lag med flekken med en pensel. Valser og svamper jobber også for å bruke beis, men børster hjelpe flekken gå på de fleste jevnt og trenge beste.

11 Vent en time å la flekken suge inn i treet, og tørk av overflødig olje-basert trengende flekken med en fille. Mesteparten av et enkelt lag med gjennomtrengende flekken skal suge inn etter en time; fjerne ekstra flekken holder fargen selv og forhindrer blanke flekker fra forming.

12 Påfør et andre strøk av flekken, om ønskelig, å mørkne fargen på treet enda mer. Alternativt vente et par år for å bruke en andre strøk med beis for bedre flekk penetrasjon og en mer langvarig finish.

13 La dekk tørke helt før du setter møbler eller vandre på den.

Hint

  • Gjennomtrengende oljebaserte flekker ser mest naturlig, fordi de legger til noen fargetone mens soaking inn i skogen for å forlate den naturlige korn synlig. De beskytter treverket mot sollys og vare lenger enn mange andre typer flekker. Denne typen flekker er best for nytt treverk, treverk som er fullt eksponert for elementene utenfor og tre som tidligere ble behandlet med en gjennomtrengende flekken.
  • Tonere gjøre tre vanntett, tilsett litt tint og hindre hevelse og sprekker. Men de tilbyr ikke mye UV-beskyttelse og krever nye søknader årlig.
  • Opaque oljebasert flekker frakk tre med et relativt tykt lag med beis og pigment. Selv om de tillater noen av de tre for å vise gjennom, legger de mer farge enn de fleste andre typer flekker. De sprekke og flake mer enn trengende oljebaserte flekker eller latex-baserte flekker, men de vare forholdsvis lenge og beskytte trevirke mot elementene.
  • Latex-baserte flekker frakk trevirke med et beskyttende lag og noe pigment. De er mer fleksible enn opake oljebaserte flekker, men de flasser og sprekke oftere enn penetrerende flekker. De gir mugg forebygging og holder sin farge også, men har en tendens til å slites ut raskere enn trengende oljebaserte flekker.
  • En oljebasert penetrerende beis vil ikke fungere over et gammelt lag med latex, lakk, maling sealer eller ugjennomsiktig olje basert beis.
  • Unngå å bruke flekken i direkte sol, noe som kan tørke flekken før den har nok tid til å suge inn i treet.
  • Hold filler og pensler med flekk på dem vekk fra brann, fordi våte flekken er ofte svært brannfarlig.
  • Flekker har ofte sterke røyk, så sørg for å bruke dem i et godt ventilert område.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com