Hvordan kan jeg beregne hvor mye betong jeg trenger?

October 23

Beregne hvor mye betong du trenger for et prosjekt er rett og slett et spørsmål om matematikk. Du trenger bare å vite noen grunnleggende geometri formler og koble dine mål i formelen. De eneste verktøyene du trenger for denne delen av prosjektet er et målebånd, kalkulator, blyant og papir.

Forberedelser

Du kan ta målinger i tommer, føtter eller yards, men alle av dem vil måtte bli konvertert til samme type måling for å få en nøyaktig telling. Du har å gjøre med volum, og en stor mengde av det. På grunn av dette, vil du den endelige målingen for å være i kubikkfot eller kubikkmeter. Å konvertere inches til fot, dele inches med 12. Å konvertere inches til verft, dele inches av 36. For å konvertere føttene til verft, dele antall fot med 3. Til slutt, hvis du ønsker å konvertere kubikkfot i kubikkmeter , dele antall kubikkfot med 27.

Plater og bunntekst

For en betongplate, må du vite tre målinger: tykkelse, lengde og bredde. Sørg for at alle målingene er i de samme enhetene og deretter multiplisere dem sammen. Dette fungerer best for en rektangulær skive eller bunntekst. Hvis du har en merkelig-formet skive, bør du bryte formen i mindre rektangulære former. Deretter legger summen av de mindre figurer sammen for å få betongen som trengs for hele skive. For eksempel, trenger du en skive av betong som er 12 fot bred og 10 fot lang og 4 inches tykke. Regnestykket er:... 12 ft x 10 ft x (.. 4 in./12 i per ft) ft = 12 x 10 x .333 = 40 kubikkfot.

kolonner

Arealet av rektangulære søyler kan beregnes på samme måte som en skive, men siden de fleste kolonner er sirkulære, må du bruke en annen formel: hπr2. I denne formelen er h høyden av kolonnen, er π 3,14, r er radien av kolonnen sirkel (halvparten av sirkelens diameter). For eksempel trenger du konkret for en kolonne som er 12 fot høy og er sirkulær med en diameter på en fot. Regnestykket er: 12 fot x 3,14 x (1 ft./2)2 = 12 ft x 3,14 x (.5 ft) 2 = 12 ft x 3,14 x 0,25 ft.2 = 9.42 kubikkfot.....

Steps

Trinnene er faktisk en rekke mindre betongplater stablet på hverandre. Dette er måten du bør beregne volumet. Du trenger den ultimate høyden på trappen, den ultimate dybden, høyden på hvert trappetrinn og bredden på trappen. Vurdere hvert trinn en skive, beregne volum og deretter legge den til volumet av de andre trapper. For eksempel trenger du konkret for tre trapper som er 8 inches høy og 8 inches dyp og totalt sett med trapper vil være en yard dyp og 2 fot over. Siden det er tre trinn, vil vi gjøre tre målinger. Det første trinnet er 1 km. x 2 fot x 8 i Det andre trinnet er (1 km -.. 8 i).. x 2 fot x 8 i Det tredje trinnet er.. (1 km -. 16 i.) x 2 fot x 8. i. Det første du må gjøre er å konvertere alt til samme enheter. I dette tilfellet vil vi bruke føttene. Så ligningen er: (3 ft x 2 fot x .67. Ft..) + + (.56 Fot x 2 fot x .67 fot (.78 fot x 2 fot x .67. Ft..)... ) = 4,02 kubikk fot. + 1,05 kubikk fot. + 0,75 kubikk fot. = 5,82 kubikk fot.

overskudd

Når du arbeider med betong, må du beregne ekstra for søl eller variasjoner som kan oppstå i flatene. Mange mennesker bare legge 10 prosent til sine endelige tall. Bare doble endelige konkrete behov med 1,1 for å legge til 10 prosent overskudd.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com