Hvordan rense alger fra plast planter

December 31

Hvis du har funnet et grønt slim som dekker dine plast planter, er alger sannsynlig den skyldige. Plast planter finnes vanligvis i akvarier, som tilbyr ideelle vekstforhold for alger. Belysningen i tanken er perfekt for algevekst, og algene er gitt rikelig med næringsstoffer fra fisk mat og avfall. Selv om alger er ikke skadelig for dine plast planter eller dyr i tanken, er det skjemmende og trolig verdt din tid å få den av plantene.

Bruksanvisning

1 Skyll av plast planter under varmt, rennende vann. Dette vil bli kvitt noen av de løs alger.

2 Fyll vasken eller badekaret med varmt vann. Senk plantene i vannet. Skyll dem rundt kraftig for å løsne algene.

3 Skrubb plantene videre med en gammel tannbørste for å fjerne eventuelle gjenværende alger. Skyll plantene igjen under varmt, rennende vann og deretter håndkle-tørk dem grundig.

4 Fyll vasken eller badekaret med en blanding av 10 deler varmt vann og 1 del klor hvis alger er fortsatt til stede. Suge plast planter i blekeblandingen i 15 minutter og deretter skrubbe dem med tannbørsten. Skyll av plantene grundig under varmt vann. Deretter håndkle tørk dem godt.

Hint

  • Bruk gummihansker og gamle klær når du arbeider med klor. Arbeid i et godt ventilert område.
  • Hvis plast planter går inn i et akvarium, sørg for å helt skylle blekemiddel fra plantene slik at fisken ikke er i fare.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com