Hvordan ta vare på persisk og iranske tepper

February 29

Hvordan ta vare på persisk og iranske tepper


Selv holdbare og fleksible av natur, persiske og iranske tepper alike kreve viss forsiktighet for å holde dem i best mulig stand. Disse elegante utseende tepper ble laget for å tåle mange av de påkjenningene i hverdagen, men ikke alle av dem. Som disse tepper blitt stadig mer populært i den vestlige verden og bli mer utbredt i amerikanske og europeiske hjem, er det en rekke forskjellige ting som kan skade dem. Med riktig pleie, kan persisk eller iransk teppe tåle testen av tid og vare i mange år.

Bruksanvisning

1 Støvsug teppet for å fjerne løse biter av støv og rusk. Hvor rug er holdt eller vises vil avgjøre hvor ofte det må støvsuges. Et teppe som holdes på gulvet vil akkumulere betydelig mer skitt enn en som henger på veggen. Bruk suge bare når støvsuging, som beater bar kan skade bunke av rug. Hvis du ikke vet hvordan du fjerner beater bar, bruke håndholdt børste til å rense teppet. Pass på å snu det og støvsuge begge sider.

2 Hand-vaske persisk og iranske tepper etter behov, avhengig av hvor ofte de tråkker på. Tepper i områder med stor trafikk må rengjøres oftere. Bland en mild, blekemiddel-fri oppvaskmiddel i varmt vann for å gjøre det skummende og skrubb teppet med en myk børste dyppet i løsningen. Skyll teppe med en svamp dyppet i varmt vann for å fjerne såperester. Bruk en nal for å hjelpe fordrive fuktighet. Plasser teppe på et kjølig og tørt sted å lufttørke.

3 Treat søl umiddelbart etter blotting opp væsker med et absorberende, ren klut. Plukk opp faste stoffer med papirhåndklær for å fjerne dem fra teppet. Behandle området med en oppløsning av like deler hvit eddik og vann for å fjerne noen langvarig flekken.

4 Hold tepper vekk fra vinduer hvor konstant solskinn kan bleke fargene. Hvis rug holdes på gulvet, unngå å plassere den i områder med høy trafikk og holde den på et plant underlag. Bruk et teppe pad under din persisk eller iransk teppe for å beskytte den ytterligere. Rug pads kan hjelpe absorbere støt og hindre knusing fibrene.

5 Lagre persisk og iranske tepper som ikke brukes eller vises innpakket i Tyvek bygningen papir. Spør din lokale Oppussing butikken om hvor du kan kjøpe dette papiret hvis de ikke bære den. Aviser og andre papirer kan inneholde syrer eller kjemikalier som ikke er trygt for teppe. Hold teppe på et kjølig og tørt sted for å unngå fukt. Sørg for at teppet er ren og helt tørr før du oppbevarer den for å unngå mugg og mugg problemer senere.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com