Typer Jordsmonn Ifølge Color

June 13

Typer Jordsmonn Ifølge Color


Farge og farge mønstre gi indikasjoner på mineral og organisk innhold, samt fuktighetsnivået i jord.

Den Munsell-systemet gir en standardisert referanse for å bestemme jord hue, intensitet og mørke. Jord mønstre, eller marmorering, blir undersøkt for å bestemme vanninnholdet og nivået av vannet som var i jord fra tidligere sesonger.

humus

Humus er de stabiliserte partikler av sterkt dekomponert organisk materiale. Dyp brun i farge, humus skjema over flere år og gir næringsstoffer og jordstruktur for plantevekst. Humus bør omfatte om lag 50 prosent av hagejord for optimal vekst.

Jordsmonn høy i humus og rotne organisk materiale er mørk brun til svart. Humus er mørk i farge, fordi den har et høyt mineralinnhold; det kan også absorbere og drenere vann. De to øverste lagene av jord er vanligvis høyest i organisk materiale og er mørkere enn lavere nivåer.

Leire

Leire jord er gult til rødt. Clay har svært små partikler som stikker sammen. Partiklene fester lett til jern, mangan og andre mineraler. Disse mineraler skape fargene i leire.

Leire jord absorbere vann, men har dårlig drenering. Planterøttene kan bli fratatt oksygen fra vann-laden leire jord. Legg organisk materiale og sand til jord for å forbedre jordstrukturen for plantevekst.

Sand

Jordsmonn høy i sand er lys grå til hvit. Sandbunn er blottet for de fleste mineraler som egner farge til jord. Sand har store, grove partikler som ikke kleber sammen. Dette jordstruktur gjør at vannet renne lett, men det gir også næringsstoffer for å lekke fra jorda.

Legg organisk materiale til hagen for å forbedre jordsmonnet. Jordsmonn som har høyere vann holder kapasitet er mørkere i fargen enn sandbunn.

silt

Silt jord er beige til sort. Silt partiklene er mindre enn sandpartikler og større enn leirpartikler. Selv silt har et høyt mineralsammensetning, hovedsakelig kvarts, betyr det ikke har vann holder kapasitet og må kombineres med andre jord å være til nytte i hagen.

Silt har teksturen av talkum og kan vaskes bort i kraftig regnvær. Legg organisk materiale til silt å legge vekt og forbedre vann holder kapasitet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com