Snøball Bush problemer i staten Washington

January 28

Snøballen bush er et vanlig kallenavn for en rekke anlegg, men det er oftest brukt for å beskrive Viburnum macrocephalum. En blomstrende busk, er det verdsatt av Washington gartnere for sine store hortensia-lignende blomst klynger som kan åpnes grønn og blir hvite som de forfaller. I Washington, snøball busker trenger beskyttelse i vinter og lider angrep fra de samme skadedyr som de som dyrkes i resten av landet: bladlus, skala og trips. Det er andre snøball bush problemer som, mens ikke unikt for planter dyrket i Washington, er uvanlig i andre stater.

Krossvedbladbille

Relativt ny i Washington hagen scenen er krossvedbladbille, en liten brun insekt som forårsaker betydelig skade. Billen egg klekkes om våren, og larvene munch på Viburnum løv, skeletonizing dem, mens de voksne tygge hull i bladverket. Langsiktige infestations kan drepe snøball bush. Etter den første frosten i høst, sjekk stilkene for eggene, og beskjære av noen som inneholder dem. Se for larvene - bittesmå grønne ormer - i løpet av våren, og plukke dem av og ødelegge dem. Gjør det samme når de voksne dukke opp fra jordsmonnet.

Sudden Oak Død

Plutselig eik døden er en vanlig Viburnum sykdom i Washington hager. Forårsaket av en sopp (Phytophthora ramorum), produserer sykdommen symptomer som inkluderer lesjoner hvor vannet har en tendens til å stå på anlegget, slik som petioles, spesielt der de blir med en gren eller stilk. Hele anlegget kan wilt, mye som det gjør i løpet av tørke. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det Viburnum helt kollapse. Fjern de infiserte delene av Viburnum, være forsiktig med å spre sporene. Brenne eller på annen måte ødelegge materialet. Bruk en soppdreper spray i henhold til etiketten instruksjoner å behandle Viburnum. Ring Washington State University Extension kontoret i fylket ditt for råd om hvilke sopp tilby den beste kontrollen i din del av Washington.

Leaf Spot Sykdommer

Ifølge spesialister med Clemson University Cooperative Extension, sopp blad flekker, mens vanlig i Washington-vokst snøball busker, er ikke dødelig. Forårsaket av en rekke patogener, som for eksempel Cercospora spp., Og Phyllosticta spp., Er disse blad sykdommene fremgår av uregelmessig formet tørre flekker. Sykdommene smitter viburnums vokst vest for Cascades mer enn østlige Washington planter, og streik i perioder når været er varmt og fuktig. Spray snøballen bush med et soppmiddel som inneholder thiophanate-metyl, myclobutanil eller Chlorothalonil.

Kulturell og miljøproblemer

Uriktig vanning teknikker føre til en rekke problemer, spesielt sopp blad spot sykdommer. Vanne planten på jorda og ikke overhead for å unngå våt løvverk. Mangel på vann er problematisk så vel som det understreker anlegget og fører visner. Feilaktig eller utilstrekkelig beskjæring forlater anlegget med utilstrekkelig luftsirkulasjon - en tilstand perfekt for soppspore spiring. Forbedre luftsirkulasjon rundt og gjennom anlegget ved å klippe tilbake hengende vegetasjon og tynning vekst i midten av busken. Miljøproblemer, for eksempel frost og flom kan forårsake råte, dieback og misfarging av unge skudd.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com