Den økende høyde for kinesisk Dogwood

January 23

Den økende høyde for kinesisk Dogwood


Av asiatisk opprinnelse, trives den kinesiske Dogwood gjennom en betydelig del av USA og er godt egnet for planting i en rekke miljøer. Når unge, vokser treet grener i en oppreist måte; disse etter hvert begynner å henge og bosette seg i en mer horisontal mønster - en innstilling som fremhever treets levende løvverk.

Høyde

Den kinesiske Dogwood treet, også referert til som en kousa Dogwood (Cornus kousa) som vanligvis vokser til en høyde på mellom 15 og 25 fot med en lik spredning. Det anses å ha en middels vekst som ifølge Arbor Day Foundation, betegner et tre som vokser mellom 13 og 24 inches årlig. Native til Kina, Korea og Japan, ble det først registrert som vokser i USA i 1875.

Egenskaper

Høyden på kinesisk Dogwood forsterkes av sin form, som inkluderer horisontale grener som taper til en avrundet krone. På grunn av sin begrensede høyden, er treet ideelle for planting nær bygninger og verktøyet linjer og gjør et godt eksemplar nær dekk, terrasser og i hager. Det fine med treet er forbedret med oppblomstring av hvite blomster i mai eller juni, og rik, grønne blader som gir vei til en strålende skarlagen i høst.

hardførhet

Treet oppnår sitt beste helse og dermed maksimal høyde potensial når plantet i US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 8, et område som omfatter store deler av den amerikanske bortsett fra den ekstreme øvre Midtvesten, ørkenen sørvest, og mye av Florida. Det setter pris på en blanding av full sol og delvis skygge, selv om den kinesiske Dogwood er mer kald-tolerante enn sin slektning, den blomstrende Dogwood (Cornus florida).

betraktninger

Frukten av treet er spiselig og ligner på en stor, rund bringebær. Det vanligvis er raskt fortært av ekorn og fugler. Den kinesiske Dogwood oppnår sitt beste høyde når dyrket på sand, leire, syrlig og godt drenert jord. Det er ikke særlig tørke-tolerant, så vanning vil være nødvendig under perioder med nominell fuktighet. Treet heller ikke setter pris reflektert varme, så det er dårlig egnet for parkeringsplassen eller ekstreme urbane miljøer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com