Hva er en asiatisk Stone?

April 19

Hva er en asiatisk Stone?


Gjennom historien land i Asia har bidratt til gemstone handel. Kinesisk jade og de berømte rubiner i Myanmar er bare to av mange eksempler på edelstener utvinnes i Asia. Edle og halvedelstener fra Asia er dannet under jordoverflaten og er førsteklasses eksempler på variasjonen og skjønnhet som finnes i naturen.

gemstone Definisjon

Edelstener er naturlig forekommende mineraler verdsatt for sin skjønnhet og holdbarhet. Et mineral som smuldrer eller forringer lett vil ikke holde seg til skjæring, montering og slitasje, og er ikke sannsynlig å bli verdsatt som en gemstone. Beauty bestemmes av flere egenskaper, inkludert glans, brann, glans og gnisten. Disse egenskapene er iboende i steinen, men er forbedret ved fremgangsmåten ifølge pussing og skjæring. Verdien av en gemstone er påvirket av sin sjeldenhet fremfor alt. Når en stein sjeldenhet er vurdert, er det klippe, klarhet, farge og karat vekt vurderes for å avgjøre dens samlede verdi.

forming Edelstener

Flere prosesser er involvert i dannelsen av edelstener. Generelt vil kombinasjonen av varme og vann, eller trykk og varme, er nødvendig for ed formasjonen. Diamanter, for eksempel, ble dannet for ca 100 miles under jordskorpen hvor trykket kombinert med varme fra smeltet stein endret grafitt i diamanter. Ifølge University of California, Berkeley fleste av diamanter ble dannet i løpet av de første par milliarder år av planetens eksistens.

jade

Jade er kanskje en av de mest kjente edelstener minelagt i Asia. Det har vært kjent i Kina som "Royal Gem" siden 3000 f.Kr. der den ble brukt for statuer, smykker, rustninger og selv begravelse masker. Grønn er den mest gjenkjennelige fargen jade, men det kommer også i nyanser av rosa, rød, brun, svart og fiolett. I tillegg til Kina, andre asiatiske land, som Russland og Myanmar, min jade.

Andre Stones utvunnet i Asia

Asia tilbyr et vell av edelstener. Krigsherjede Afghanistan er kjent for sine forekomster av lapis lazuli, smaragd og rubin. Den Mogok regionen i Myanmar er kjent for sine rubiner. Disse edelstener er kjent som "due-blod rubiner" for deres blod-rød farge. Mens Sri Lanka tilbyr et utvalg av edelstener, er det kanskje mest kjent for sine safirer og sine forekomster av den sjeldne, alexandrite.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com