Hva skjer når det er fuktighet i betonggulv?

December 29

Hva skjer når det er fuktighet i betonggulv?


Fuktighet kan skape kaos på nesten ethvert materiale når det er gitt nok tid, og betong er intet unntak. Det spiller egentlig ingen rolle om fukt problem utviklet mens betongen ble nylig helles og herdet eller om det utviklet seg sakte over tid, som fra en lekkasje; hvis det er nok fuktighet til stede i betong, kan det være en dødsdom for gulvet.

Sprengning

Et av de store problemene som kan utvikle seg når det kommer fuktighet inn i betonggulv er sprukket. Når den er våt betong helles, har det å herde. En del av herdeprosessen involverer et trinn kalt "hydrering," hvor vann er blandet med betongen og hjelper den til å stivne. Men hvis det er for mye fuktighet under herdeprosessen --- for eksempel hvis det regner eller hvis personen gjør herde ikke vet hva han gjør --- små sprekker kan dannes. Når sprekker starte forming, de vokser over tid, selv inne i betongen der du ikke kan se dem.

Svekkelse av sement

Når for mye fuktighet kommer inn betong, svekker det gulvet. Dette er fordi stress forårsaket av for mye fuktighet langsomt tvinger betongen å separere. Betong er et materiale som består av sand, bergarter, vann, og sement. Når disse komponentene er utsatt for fuktighet over en tidsperiode, legger det press på dem, og betongen blir svakt.

avskalling

Avskalling er når betongen bryter av fra en sprekk. Dette er vanligvis en liten pause som tar av et lite lag av betong, men det kan være en stor pause som danner en dypere feil eller til og med et hull. Avskalling skjer når du allerede har fått sprekker og svekket betong på grunn av fuktighet.

mørkere

Når betongen er konstant våt, kan den ta med en mørkere farge. Fuktighet må være i stand til å fordampe fritt fra et betonggulv, så dekker den med teppe eller lagring av gjenstander på toppen av det i lange perioder av gangen kan blokkere fordampning i dette området, slik at betongen for å bli våt. For å forhindre dette, unngå å plassere noe oppå betonggulvet over lange perioder, spesielt hvis det er utenfor eller utsatt for elementene.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com