Hvordan Plant en podet Crabapple Tre

November 2

En crabapple treet er noe tre i Malus slekten annet enn den innenlandske epletreet, også kjent som Malus domestica. Dette omfatter minst 30 arter av trær, som alle stammer fra tempererte soner i den nordlige halvkule. Kultivatorer ofte pode crabapple trær til innenlandske epletrær å produsere nye varianter av epler. Crabapple trær er hardfør i US Department of Agriculture hardførhet soner 4 til 8a, noe som betyr at disse trærne kan vokse i områder der den laveste årlige temperaturen er mellom minus 30 og 15 grader Fahrenheit.

Bruksanvisning

1 Kjøp en podet crabapple treet fra en kommersiell barnehage. Denne består vanligvis av en ett år gammel crabapple sapling podet til en kompatibel rotstokken. Sjekk egenskapene til pode og rotstokken å sikre at de vil møte dine behov.

2 Velg en plantestedet for crabapple treet i full sol, selv om de vil også tåler lys skygge. En skråning som gir nord eller øst eksponering er ofte det beste valget for å møte solen og avløp kravene til en crabapple treet.

3 Klargjør planting område med leire leirjord for best vekst, selv om crabapple trær kan tolerere en rekke jordtyper. Juster pH-verdien jord, slik at det er mellom 6,0 og 8,0. Torvmose vil senke jord pH og kalkstein vil heve jord pH.

4 Grav et hull for podet crabapple treet som er så dypt som roten ballen og dobbelt så bred. Fjerne treet fra sin planteskole beholder uten å forstyrre roten mer enn nødvendig. Juster treet slik at dens jord linjen er på nivå med jord og fyll i hullet med stedlige masser. Pakk jorda rundt treet og vanne den grundig.

5 Gi crabapple treet med minst en tomme av vann per uke i løpet av den første vekstsesongen. Treet bør fullt etablere sitt rotsystem i det første året, og vil kun kreve 15 til 20 inches vann per år etter dette punktet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com