Hvordan kan virus spres i planter?

July 24

Hvordan kan virus spres i planter?

Ødeleggelsen av plantevirus

Plant virus kan føre til enorme tap i kornproduksjon i alle regioner av verden. Fordi planteceller har en robust cellevegg, kan virus ikke trenge dem uten hjelp. Det finnes ulike måter virus kan infisere planter. Selv om de fleste plante virus blir båret av en vektor organisme, for eksempel insekter som lever av anlegget, kan virus også spres gjennom sår gjort under kultur prosedyrer som beskjæring eller pode i feltet eller drivhus. Vegetativ formering, så vel som mekaniske vaksinasjoner utført av mennesker, er andre måter som plantevirus kan innføres eller spres. Men insekter oftest spre virus til planter.

insekter

Ikke-propagative overføring er prosessen av insekter som bærer virus til verter ved å bite eller suge plantevev. Noen ganger vektoren både fordeler virus, så vel som forsterker infeksjonen. Insekter kan inneholde virus fra en plante til en annen ved å mate. Noen av de viktigste insektene som overfører virus til planter inkluderer bladlus, whiteflies, leafhoppers, biller og midd.

Andre levende organismer som vektorer

Forskjellige grupper av levende organismer kan tjene som vektorer, spredning av virus fra anlegg til anlegg slik som bakterier, sopp og nematoder. Rundt 200 typer bakterier kan infisere planter med virus. Det er i fuktige, varme klima som du ser det meste av deres ødeleggelse. Soppsporer er liten og lett, reise lange avstander gjennom luften for å forurense andre planter. Nematoder, som er mikroskopiske ormer og de mest tallrike flercellede dyr på jorden, kan tjene som vektorer for å spre virus fra plante til plante.

Sevje

Plant virus kan spre seg ved mekanisk overføring, slik som saft som blir overført fra en såret anlegget til et sunt. Vanligvis kontakt skjer under landbruks prosedyrer. Virus-infisert saft ved et uhell kan spre seg fra verktøy, hender eller klær, infiserer planter. Agurk og potet virus er noen av de vanligste virus sprer seg ved saft.

frø

Frø kan noen ganger bære virus infeksjon på grunn av ekstern forurensning eller av en infeksjon av fosteret leve vev. Dette fører til nye avlinger bryte ut i sykdom, som er i begynnelsen bare lokalt i omløp. Imidlertid kan smitte spres til resten av avlingen mekanisk.

Negl

Negl eller vegetativ formering er et middel for å øke vegetasjon. Selv om poding metodene er billige og enkle måter å dyrke planter, de er også en vanlig årsak til plantevirus. Virus kan også utvikle og formere fra forurensede knopper, borekaks og grunnstammer, så det er nødvendig å bruke kun sertifiserte virusfri pode eller spirende lager.

mekanisk Transmission

Sprer virus ved mekaniske midler er den mest brukte metoden for å gjøre eksperimentelle anlegg infeksjon. Det er normalt gjøres ved å gni preparater som inneholder et virus på bladene som er mest sannsynlig å bli smittet. Viruspartikler kan infisere jord i lang tid og bli båret til blader av nye verter av vind eller regn-sprut gjørme.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com