Sea Grape Seed Propagation

July 6

Havet drue (Coccoloba uvifera) er ikke en grapevine i det hele tatt, men heller et høyt tre som vokser i sørlige områder som Florida. Treet har store, læraktige blader og liten frukt som ligner druer. Spre disse plantene til å vokse i din drivhus eller hage må gjøres nøye for å sikre at du får en frisk ny plante.

Samle frø

Samle modnet fruktene av havet drue i slutten av våren eller tidlig sommer for optimal frø samling. Fjerne frøene er kjedelig arbeid, og er best gjøres for hånd eller med små verktøy som pinsett. Skill frøene fra så mye av kjøttet av frukten som mulig. Deretter kaster frøene i bollen, holder bollen oppreist i en vinkel og sprøyte vann mot dem for å få dem virvler rundt i bollen. Dette vil skille resten av kjøttet fra frøene. Levedyktige frø vil synke sammen med kjøttfulle rusk, slik at du har rene, friske frø.

Omsorg for Seeds

Layout frøene tørke innendørs i filtrert sollys. Flytte dem rundt noen få timer for å sørge for at de tørker jevnt. Hvis du ikke kan plante frøene umiddelbart, lagre dem i lufttette beholdere. Plasser beholderne på et kjølig sted, med temperaturer mellom 35 og 45 grader Fahrenheit. Området må også inneholde en lav luftfuktighet, vanligvis 30 prosent relativ fuktighet eller lavere. Dette vil sikre at frøene være levedyktig og ikke tørke ut.

planting Seeds

Plant frøene for forplantning så snart som mulig etter innsamling, eller fire til seks uker før du ønsker å plante havet drue i sin endelige plassering. Sår frø i en plante pott med en lik blanding av fuktig torv mose og perlitt. Dekk til planting potten med en plastpose forseglet med en gummistrikk for å holde fuktigheten i. Høy luftfuktighet får frøet til å spire. Oppbevar planting potten i indirekte sollys for seks til sju timer i døgnet. Du kan plante havet drue i sin siste hjemmekamp når det kommer minst 6 til 10 inches høy.

Cutting Formering

Du kan også forplante havet drue gjennom borekaks, hvis du ikke klarer å samle frø. Ta stiklinger i slutten av våren eller tidlig sommer, etter at de fleste av den nye veksten er ferdig spirende. Skjær en 4-6 tommers stykke av anlegget fra en eldre gren eller stilk. Plant skjære i samme torv / perlite blanding og under de samme vilkår som frøene. Pass på at plast ikke berører selve anlegget; du må kanskje bruke plugger til å holde plasten på plass, men over anlegget. Du kan plante kutte i sin endelige plass når den har forankret, vanligvis innen fire til seks uker.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com