En kork gulv som en lyd deadener

March 18

En kork gulv som en lyd deadener


Trinnlyd, lyden som genereres av en gjenstand direkte slående en annen, er en av de vanskeligste lydene å kontrollere. Cork gulv har vært en tradisjonell og rimelig vellykket lyd kontroll medium. Noen måter å legge ned en kork gulv fungerer bedre enn andre i form av lyd kontroll, og i alle tilfeller bør du vurdere fordelene og ulempene ved korkgulv når de vurderer dem som en lyd-kontroll medium.

Stoppe trinnlyd

Lyd er en form for energi. Når den har blitt generert ved treffpunktet stråler raskt gjennom hele strukturen, og passerer fra ett materiale til et annet med større eller mindre effektivitet, avhengig av materialet. Dessverre, de fleste byggematerialer er svært effektive lyd sendere. Om den eneste kostnadseffektiv måte man kan kontrollere støtstøy i et bolig struktur er å stoppe det før det starter, ved å innføre et materiale som ved treffpunktet som er myk nok eller bøyelig nok til å svare til den tilførte energi, slik som en høy hæl streik eller en droppet objekt, ved fysisk kompresjon i stedet for ved overføring gjennom gulvet og utover. Kork gulv har tradisjonelt blitt anvendt som en god lyddempende medium.

Fordeler

På mange måter, kork gulv er en god løsning på trinnlyd kontroll problem. De er relativt billige; kvadrater av kork er tilgjengelige for så lite som en dollar per kvadratfot (som i Spring, 2010). Bedre karakterer kan koste opp til fem eller seks dollar en fot, som ikke lenger er billig, men omtrent det samme som mange andre gulv valg. Du trenger å få en kork gulv flis som er tykk nok til å gjøre jobben; 1/2 "er et minimum, men 3/4" og 1 "er bedre - ved hvilket punkt det ikke lenger er et meget billig gulv.

ulemper

Cork gulv fungerer rimelig godt for trinnlyd kontroll når den er nyinstallert, men gulvet ikke slites spesielt godt. Du kan bli fristet til å forbedre holdbarhet ved å påføre et beskyttende belegg som uretan. Ved å gjøre dette er du også redusere muligheten for korken å absorbere lyd uten å overføre den. Kork har en organisk åpen cellestruktur. Det er derfor det er svampete når du trykker på den, og også hvorfor det absorberer lyd godt. Når man setter et belegg på det som uretan, væsken, med mindre kork er meget tett (og derfor meget dyre) har en tendens til å sive ned gjennom mellomrommene i kork, både stivne det, og å fylle de åpne rommene med det som tørker til en holdbar , hard substans. Selgere av kork for lyd kontrollformål vil bestride dette, men eksperimentelle resultater bekrefter lessening av trinnlyd kontroll. Til og med voks, som stivner på overflaten av kork, minsker de lydabsorberende evner, men ikke så mye som uretaner, maling og skjellakker.

Omgåelsen Holdbarhet Problem

Her er dilemma: enten korken absorberer lyd godt, men er ikke veldig holdbare, eller du behandle det på en eller annen måte for å øke holdbarheten, som reduserer dets effektivitet som en lydabsorberende medium. En løsning er å sette korken under finalen gulv. For en typisk installasjon av denne typen ville du ha en underlaget, noe som 3/4 "kryssfiner over gulvbjelkene, på toppen av som du vil installere en 1/2" eller bedre, en 3/4 "eller en" kork underlaget, og over at du ville installere den endelige gulv, parkett eller lignende overflate gulvet Dette fungerer rimelig bra, fordi den åpne cellestrukturen i korken er intakt - det er fortsatt en veldig god lydabsorberende medium - og mens parkettdekke på toppen av det er en veldig god sender av lyd, er overføring direkte på kork, som absorberer det.

Hvor mye lyd kan en kork gulv Stop?

Fordelene med tykkere kork er større enn du kanskje tror. En 1/2 "kork fliser har en rangering NRC (Noise Reduction Coefficient) fra 0,08 til 0,12, en 1" tykk fliser har en NRC rating på 0,3 til 0,7. Dette er en tredelt til en sju ganger forskjell. For lyd-absorberende formål, ofte anbefales 1/8 "kork (brukes som underlag) eller 1/4" kork er nesten ubrukelig. Den en "flis brukes som ferdig gulv er en rimelig god trinnlyd absorber, forutsatt at det ikke er behandlet på noen måte at nederlagene formålet. Som et lyddempende underlag, tykkere kork fliser er også bra, men trenger å være kostnads sammenlignet med tilsvarende lyd-absorberende stoffer som med høy densitet polyuretanskum.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com