Bygg Vilkår for Taktekking

April 2

Bygg Vilkår for Taktekking


Holde tak i god stand er en viktig del av å opprettholde huset ditt som det er den første forsvarslinje mot været. Så dette er ikke noe vi takle hverdagens mange mennesker kan bli forvirret om noen av terminologien som brukes av taktekkere, men heldigvis det meste er selvforklarende.

Deler av taket

Sjargong brukt til ulike deler av taket kan lure folk som de ikke alltid høres ut som det de er. Ryggen er høydepunktet av taket og hoften er ryggen som går fra toppen av taket til hjørnespark. Takskjegg er overhenget på bunnen av taket, mens den gavl er trekanten på den ene enden av huset er laget av taket.

blinkende

Blinker er en viktig del av å holde taket vanntett og består av metallplater utbyggere sikre til kanten av taket for å hjelpe trakt vann i rennene i stedet for veggplass. De bruker skritt blinkende rundt skorstein eller vents og det er det samme som vanlig blinkende bortsett fra det er laget for å se ut som en trapp, slik det følger av takvinkelen.

Filt eller enkelt

Filt eller singel er en vanntett ark som går under taket skifer. Det er en polymer behandlet med bitumen og spikres i takbordene. Builders normalt bruke den til taket i meter bred rundstykker som de overlapper hverandre for å skape en sel.

slates

Skifer eller takstein gå på taket på toppen av filt. Builders normalt overlapper dem og de trakt vann og annet rusk i takrennen. I det siste disse ble alltid laget av skifer, men moderne teknologi betyr at disse nå kommer i en rekke av stein eller andre materialer.

gutte

Takrenner er plast half pipe som går hele veien rundt taket og leder vannet ned i avløpet.

facia

Facia styrene kjøre hele veien rundt de horisontale takskjegget på taket og fest gutte til takfot.

Barge Boards

Barge styrene er identisk med facia styrene unntatt de kjører opp gavlen på et tak.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com