Leaf Wilt på en snøball Bush

March 27

Krossved, også kjent som snøball bush, er en prydbusk som produserer hvite blomster og små røde bær. Soppsykdommer og insektplager kan forårsake leaf wilt av snøball bush. Identifisering og forebygging av kjente patogener og insekter er den første linjen i forsvaret for å kontrollere leaf wilt.

Snowball Aphid

Snøballen bladlus (Ceruraphis viburnicola) er et lite insekt skadedyr som suger næring fra bladene av snøball bush. Den grå til blå farge identifiserer snøball bladlus fra andre bladlusarter, som har et grønt til hvitt utseende. Bladlus egg overvintrer på Viburnum og lever på bladverket vekst i løpet av våren. Symptomer på angrep består av synlig insekt bevegelse, blad wilt, blad curl, forvrengt nytt blad vekst og vridde grener. Milde infeksjoner sjelden forårsake alvorlig skade. Men Washington State University anbefaler systemisk plantevern søknad hver syv til ti dager så snart blad knopper åpne for å hindre alvorlige angrep.

Botryosphaeria dieback og Canker

Botryosphaeria dieback og forderve er en soppsykdom i snøballbusken, forårsaket av flere botryosphaeria sopp. Sykdommen smitter snøball bush gjennom åpne sår, som kan oppstå fra insekt eller beskjæring skade. Trær lider av stress, sykdom eller insektplager er mest utsatt for smitte. Botryosphaeria dieback og canker forårsaker leaf wilt, gren dieback, brun til rød tre under bark og cankers. Virginia Tech Cooperative Extension anbefaler å øke vigør med jevnlig vanning og gjødsling, unngå mekaniske skader fra beskjæring og desinfisering beskjæring utstyr for å hindre smitte.

Bean Aphid

Identifisert av sin mørk grønn til svart farge, er det bean aphid et insekt skadedyr av snøball busk som kan føre til betydelige løvverk skade. I likhet med snøball bladlus, bruker bean aphid små munn-deler for å suge næring fra blader og ny shoot tips vekst. Symptomer på tunge angrep består av blad wilt, blad gulnet, forvrengte blader og honningdugg rester. Bladlus utsondre biprodukt Honeydew når fôring på anlegget blader. Dette kan føre til sotet muggvekst, noe som er en soppsykdom som favoriserer honning rest for infeksjon. Naturlige insekt rovdyr er den vanligste metoden for kontroll for milde til moderate bønne bladluspopulasjonen. Påfør hagebruk olje med vann over hele anlegget for å hindre bladlusangrep. Imidlertid er kjemisk kontroll effektive for tunge bladluspopulasjonen.

Verticillium Wilt

Verticillium wilt er en alvorlig soppsykdom i snøball bush. Sykdommen fører til blad wilt, blad curl, blad gulning og eventuell blad død. Verticillium sopp er jord båret og infisere trær gjennom rotsystemet. Når smittet, kan treet død skje raskt eller for et år eller lengre, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen. Jord tester fra private eller universitetsbaserte laboratorier kan avgjøre om Verticillium sopp er til stede i jord. Men det er ingen kur en gang infeksjon oppstår.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com