Hvordan behandle Rust på Daylilies

July 19

Hvordan behandle Rust på Daylilies


Selv om disse typisk valgt for hjemmet hagen på grunn av deres lette vedlikehold og motstand mot problemer, kan daylilies utvikle rust, en soppinfeksjon. Daylily rust (Puccinia hemerocallidis) bør behandles som problemet kan føre til plante død. Observere daylilies og søke etter flekkete blader som synes å ha områder mettet med vann. Dersom disse områdene blir til hevede områder av infeksjon som slipper en rust-lignende stoff, blir du vitne til utgivelsen av den farlige soppsporer som sprer seg til andre planter gjennom vind og vann. Handle umiddelbart for å spare din dyrebare hage blomster.

Bruksanvisning

1 Tørk en hvit ansiktsservietter nøye sammen de infiserte bladene av din daylily å avgjøre hvorvidt en rust infeksjon er til stede. Se etter en rust-hued flekk på vev som et tegn på en rust problem.

2 Kontroller en rust infeksjon som rust kan forveksles med andre sykdommer. Kontakt en profesjonell eller din lokale fylke forlengelse agenten dersom rust-hued sporer ikke er tilstede, eller hvis du er usikker. Unngå å behandle din daylily for rust før du har nøyaktig identifisert problemet på hånden.

3 Fjern berørte plantedeler med beskjæringssakser mens iført hagehansker som et første skritt i behandling. Ødelegge infiserte deler og falt rusk å hindre videre smittespredning. Sanitize beskjæringssakser mellom hvert kutt og fra en plante til neste å hemme sykdomsoverføring.

4 Velg et soppmiddel som passer for daylily rust sykdom behandling. Velg mellom soppmidler med aktive ingredienser azoksystrobin, myclobutanil eller propiconazole, ifølge University of Arkansas Cooperative Extension Service.

5 Spray dine daylilies med to av de soppdreper behandlingstilbud, handel av hver søknad. Spray som et forebyggende tiltak i løpet av vekstsesongen eller spray daylilies så snart du merker symptomer og har fjernet berørte plantedeler som et middel for å hindre spredning til nye blader.

6 Ta ut og ødelegge hele daylily anlegget hvis det er død; fungicider vil hindre spredning og utvikling av sykdom, men kan ikke gjenopplive anlegget ditt. Grav din plante opp med en spade samtidig som du beskytter hendene med hagehansker. Plante med resistente sorter som Buttered Popcorn, Prairie Blue Eyes eller Woodside Ruby, ifølge Virginia Cooperative Extension Service.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com