Hvordan skal treet årringene Form?

May 11

Årringene i trær er dannet i løpet av våren og sommeren. Årringer er synlige resultat av forskjellen i densitet mellom tre dannet ved begynnelsen og slutten av to vekst sesonger.

Typer av Trees

Løvtrær kommer er kategorisert som ring-porøs og diffus-porøs. Disse kategoriene beskriver hvordan treet danner celler i løpet av sin vekstsesongen.

diffuse porøse

Diffuse-porøse trær skape celler av omtrent samme størrelse gjennom hele vekstperioden, noe som resulterer i mindre veldefinerte ringer. Diffuse-porøse trær danne celler med en noe større diameter ved begynnelsen av sitt årlige vekst, hvilket resulterer i dannelse av ringer.

ring porøse

Ring-porøs trær har to stadier av årlige cellevekst kjent så sent tre og tidlig tre. Hvert stadium av veksten skaper forskjellige størrelser celler som resulterer i synlige grenser i tre av treet.

tidlig Wood

Tidlig trevirke representerer den initiale vekst av treet. Denne veden er dannet av celler med en stor diameter og tynne cellevegger. Etter dannelsen, denne delen av veden - kjent som lumen - brukes til å flytte sap gjennom treet.

Late Wood

Sen tre er laget av større celler med tykke cellevegger. Sen tre danner mot slutten av vekstsyklusen. Den brå endring i cellestørrelse mellom slutten av tre og tidlige tre resultater i de synlige ringer dannet av treets vekst.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com