Air Bed Vs. vann Bed

November 4

I vestlige samfunn, mennesker tilbringer omtrent 1/3 av livet i sengen. En komfortabel seng kan gjøre forskjellen mellom å våkne opp uthvilt og blir lei, selv etter en hel natts søvn. Air senger og vann senger hver har kvaliteter som legger eller forringer deres sovekomfort og generell ønskeligheten.

Hva er en Air Bed?

Konseptet med en luft seng er selvforklarende. En madrass, vanligvis laget av armert plast eller vinyl, er fylt med luft, slik at trykket av det innelukkede luft er stor nok til å tåle vekten av en menneskekropp. Luftmadrasser kan være konstruert for å tillate større eller mindre fasthet. Konvensjonelle luftmadrasser har en svært lav profil, selv om noen nyere modeller er designet for å være på eller nær høyden på en vanlig seng, for mer letthet i å klatre opp og få ut av luftmadrass. Eldre luftmadrasser nødvendig eksterne pumper, men nyere modeller nesten alltid er utstyrt med egne pumper.

Air Bed Fordeler

Air madrasser er relativt billig. De kan blåses opp og tømmes raskt for å spare plass når de ikke er nødvendig. De er også lett og bærbar, noe som gjør dem ideelle for bruk på camping turer eller når midlertidig søvn plass er nødvendig, for eksempel for overnattinger eller overnattingsgjester.

Hva er en vannseng?

Vannsenger ble oppfunnet på slutten av 1960-tallet, og nådde en topp i popularitet i det amerikanske markedet i løpet av 1970-tallet. Tro mot sitt navn, er de madrasser fylt med vann til et nivå som vil tåle vekten av en menneskekropp. Vannet er vanligvis inneholdt i et indre vanntett kjerne, med andre materialer som utgjør resten av madrassen. Vannsenger er noen ganger oppvarmet for å legge til komfort av madrassen.

Vannseng Fordeler

Vannsenger kan være svært avslappende for sviller som liker den milde undulation av vannet i madrassen. De svarer til formen av legemet for å avlaste trykket, noe som kan gi ledd lindring. Fordi de er oppvarmet, kan vannsenger også være veldig behagelig på kalde vinternetter. Den terapeutiske kvaliteter vannsenger er vel kjent; vannfylte madrasser hadde blitt brukt for invalide for 100 år forut for oppfinnelsen av vannsengen.

Air Bed vs Water Bed

Som nevnt tidligere, air senger er relativt billig og bærbare. Dette er i motsetning til en vannseng, som vanligvis er meget kostbart. I tillegg krever mange vannsenger forsterket gulv for å støtte sin vekt. Mange movers nekter å flytte vannsenger og noen leilighetskomplekser ikke tillate dem.

Begge vannsenger og luftmadrasser er utsatt for punktering. Imidlertid er vannsenger utformet slik at de sårbare vannet kjernen er noe skjermet fra trusselen om punkterings. På den annen side, luftmadrasser har ingen slik beskyttelse - brudd i forseglingen resulterer i enten en langsom eller rask lekkasje og til slutt madrassen vil tømmes. Faktisk, luftmadrasser er vanligvis ikke veldig holdbar, mens vannsenger kan ha en levetid på mange år, med riktig pleie.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com