Viktigheten av mykorrhiza

July 8

Viktigheten av mykorrhiza


Mycorrhizae - fra "Myco", som betyr sopp, og "rhiza", gresk for root - er sopp som vokser i gjensidig fordelaktige (symbiotisk) eller noen ganger skadelige (antagonistisk) relasjoner med røttene av karplanter. Mer enn 90 prosent av anleggene har en mycorrhizal symbiont som spiller en viktig rolle i biokjemiske prosesser i jord.

Noen mycorrhizae trenge inn i cellene i planterøttene (endomycorrhiza) mens andre (ectomycorrhiza) vokser mellom røttene av treaktige planter.

Betydning

Mycorrhizae rette for vann og mineral utveksling med jord, bidra til sykdom og toksisitet motstand og hjelp i koloniseringen av ufruktbar jord eller degradert landskap. I bytte for disse fordelene, sopp få tilgang til karbohydrater produsert av anlegget og overført fra bladene til rotsystemet.

Mycorrhizal planter er på en spesiell fordel i næringsfattige jord hvor de gjør plantene å utnytte de begrensede ressursene som er tilgjengelige for dem.

Hvordan de hjelpe

Mycorrhizae hjelp planter absorberer mineraler og grunnvann ved å øke overflatearealet i kontakt med jorden. Deres cellemembraner har en biokjemi forskjellig fra den til røttene, som hjelpemidler i opptaket av fosfationer og andre næringsstoffer.

Ved å samhandle med de mikrobielle samfunn rundt røttene, de også er i stand til å undertrykke sykdomsfremkallende mikrober og øke motstanden eller toleranse for jord-borne sykdom.

typer

Endomycorrhiza trenge en ung plante & # 039; s celler hvor spesialiserte planteorganer gjør hele spekteret av symbiotiske forhold til å utvikle, for eksempel arbuscular mykorrhiza forbundet med hvete.

Ectomycorrhiza (ikke-gjennomtrengende) danner en kappe over en plante rotspissen hvor utvekslingen av materialene skjer. Ti prosent av plantefamilier har ectomycorrhiza, slik som treaktige planter, inkludert bjørk, eukalyptus, eik og furu.

Ericoid mykorrhiza støtte planter som tyttebær i stressende miljøer som dårlig jordkvalitet.

Evolution of Systems

Noe av det første bevis på mykorrhizasoppene ble oppdaget i fossiler av tidlige planter i Rhynie Chert senger i Aberdeenshire i det nordlige Skottland. Dating fra om lag 400 millioner år siden, viser de at komplekse sammenhenger mellom planter og sopp var allerede pågår i tidlig devon.

Nyere studier tyder på at planter og mycorrhizae fortsette å co-utvikle seg, noe som indikerer at disse symbiotiske prosesser spiller en viktig rolle i vedlikehold og økning av biologisk mangfold.

Viktigheten for mennesker

Betydningen av mykorrhiza til menneskelig landbruket omfatter fremme plantevekst, generell fitness og hva disse soppene kan lære om de underliggende mekanismene for symbiotiske forhold.

Indusert sykdomsresistens, endringer i plantenæringsstatus og rot morfologi, og interaksjoner med det omkringliggende mikrobielle samfunn alle hold løftet for nye biologiske kontroller for jord-borne sykdommer og økt matsikkerhet.

Kunnskapen disse ulike organismer vil avsløre er nok et eksempel på verdien av biologisk mangfold.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com