Banana Tree og dens bruk

July 11

Banana Tree og dens bruk


Banan (Musa spp.) Er ikke teknisk et tre, men er i stedet en stor urt. Bananer er dyrket i stor skala fruktproduksjon i varmt klima, men dekorative bananer med variert vekst vaner og frukt egenskaper er ofte dyrkes som potteplanter i tempererte klima. Med riktig kultur pleie og akseptable miljøforhold, bør bananer være i stand til å gi frukt som kan, avhengig av den spesifikke typen banan, være spiselig. Banan planter kan også brukes for en rekke ikke-mat formål.

Beskrivelse

I motsetning til trær, har banan en saftig, saftig pseudostem som kommer fra en kjøttfull corm i bakken som flere suckers vokse. Bananplanten har glatte, ømme blader arrangert i en spiral rundt stammen. Avhengig av art eller hybrid, kan bladene være opp til 9 fot lang og kan være helt grønn eller spraglete. Mannlige og kvinnelige blomster er båret i en klynge på spissen av spindelen; kvinnelige blomster etter hvert modnes inn banan frukt.

Cultural and Environmental Care

Bananer foretrekker rike, fruktbar jord og en solrik, skjermet beliggenhet. Disse plantene trives under jevnt varme eller varme forhold. Plantevekst bremser hvis temperaturen faller under 60 grader Fahrenheit, og det kan oppstå irreversible frostskader under 32 grader. Sterk vind kan føre blad shredding og tørking og kan velte planter. Banan planter krever rikelig vann og vil lide hvis jorda tørker ut; men de er ikke flom tolerant. Hver stilk produserer bare blomster og frukt en gang, så det aktive stammen må kuttes bort for å tillate nye suckers å dukke opp.

Vanlige skadedyr og sykdommer

Banan planter, enten dyrkes innendørs eller på en plantasje, kan bli plaget av en rekke skadedyr og patogener. Nematoder er ofte et stort problem og er best kontrolleres med nematicides, gjentatt pløying og soleksponering eller vekstskifte. I tillegg bør stengelknoller desinfiseres i varmt vann løsninger før planting. Andre banan skadedyr inkluderer svart Weevil og ulike arter av trips og midd. En rekke sopp, bakterier og virus kan angripe bananplanter, som forårsaker utvikling av symptomer som strekker seg fra blad flekker eller striper til råtnende frukt eller røtter.

mat bruksområder

Alle banan planter kan produsere spiselig frukt, men frukt smak, seediness, farge, størrelse og andre egenskaper avhenger av arter eller utvalg. Bananer kan skrelles og spises rå, bakt skrelt eller med skall, gjort til en puré egnet for spedbarn og brukes på mange andre måter. I tillegg til dette anlegget er svært allsidig frukt, skrelt stammer kan bli hakket og lagt til salater eller dampet med andre grønnsaker.

Non-Food bruksområder

Bananblader blir ofte brukt som planter, for å pakke mat og som et øye-skygge eller for beskyttelse mot regn. Banan pseudostem kan utnyttes til sin fiber. Massen kan brukes til å fremstille tau, papir, sted matter og andre varer, men de pseudostem er ofte mest verdifull økonomisk hvis den er hakket og venstre i et felt for dets innhold av organiske bestanddeler. Alle deler av banan har medisinsk verdi. For eksempel kan blomster være tilberedt og spist av diabetikere eller brukt til bronkitt, dysenteri og sår. Plantesaft kan tas internt eller brukes eksternt til stikk og bitt. De unge bladene kan brukes som omslag for hudirritasjoner. Røttene, asken av skreller og blader og frø mucilage serverer også medisinske formål i enkelte regioner og kulturer.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com