Hva er en svart flekk på en Maple Tree?

December 15

Hva er en svart flekk på en Maple Tree?


Lønn trær er medlemmer av Aceraceae familien av flerårige trær og busker. Det finnes en rekke lønn trær, for eksempel sukkerlønn, sølv lønn, japansk lønn og rød lønn. Lønn trær er utsatt for flere sykdommer som forårsaker svarte flekker å utvikle, som påvirker helse og kraft av treet.

canker

Lønn trær som utvikler en eller flere svarte flekker kan lide av forderve, som er et område av dødt vev. Canker er forårsaket av sopp, som ofte går inn i lønnetrær gjennom skader på stammen fra beskjæring eller klipping. Den svarte fargen signaliserer tilstedeværelsen av fruktlegemer, som er reproduktive strukturer av canker-forårsaker sopp. Lønn trær er mer utsatt for canker hvis de er under tørke eller miljømessige stress, har redusert kraft eller er avanserte i alder.

Effekter og kontroller

Cankers forårsake svarte flekker på lønn trestammer eller grener. Disse cankers er ofte overfladisk, bare påvirker bark overflaten. Andre cankers forårsake omfattende skader og forfall yteveden under treet bark. Kontrollere canker utvikling i lønn trær oppnås ved sykdomsforebygging. Beskytte trær fra skader er nøkkelen, fordi sårene gi sopp direkte tilgang til treet. Beskjæring vanligvis ikke hjelpe i kontroll av canker i lønn trær, fordi beskjæring ofte fører til skader på tre grener.

Tar Spot

Tar stedet er oppkalt etter den skinnende svarte flekker som ligner sprutet tjære på bladene av lønn trær. Denne sykdommen er vanlig i lønn trær og er forårsaket av sopp Rhytisma. Tar flekk vises oftest i løpet av sommeren. Svarte fruiting organer vises på flekkene neste vår. Disse fruiting organer blir båret på vinden til å infisere andre lønn trær i nærheten.

Effekter og kontroller

Tar sted fører til svarte flekker på lønnebladene, bruning av blader og prematur blad tap. Flere blader kan være infisert samtidig. Tar spot er bare i stand til å infisere lønn trær. Kontrollere tjære sted i lønn trær oppnås best ved å raker løv i høst og ødelegge dem. Dette er en god kontroll metode, fordi fruiting organer ikke slipper sporer til våren. Alvorlig infeksjon kan rettferdiggjøre bruk av soppmidler i løpet av våren. Kontakt ditt lokale forlengelse kontor for råd om behandling av tjære sted i lønn trær.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com