Planter og blomster som vokser under Lights

November 3

Planter og blomster som vokser under Lights


Det finnes et bredt utvalg av planter og blomster som vokser under lys innendørs. Riktig temperatur, tilstrekkelig vann, vanlig befruktning og en pott som er stor nok til å opprettholde plantenes nåværende størrelse er de andre viktige elementer for å lykkes. Du kan vokse en hel hage innendørs underlys siden alt fra spiselige planter til prydplanter vil trives så lenge de får riktig stell. Hvor mye plass som kreves for å dyrke planter og blomster under lys avhenger nøyaktig varianter du vokser.

Frukt og grønnsaker

Gi dem tilstrekkelig lys og det store flertallet av frukt og grønnsaker vil vokse, blomst og frukt innendørs. Velg små frukter som er lett håndterlig som jordbær, eller velge frukttrær som er avlet for container kultur for de beste resultatene. Det er et bredt utvalg av tempererte og tropiske frukter som vil gjøre ganske godt i en container. Økende grønnsaker innendørs under lys er ideelt for folk som ikke har et verksted eller som ønsker å dyrke sine egne grønnsaker hele året. De fleste varianter av grønnsaker, inkludert tomater, er egnet for dyrking under lys.

urter

De fleste urter er vokst strengt for bladverket sitt, men de vil blomst, og mange av blomstene er spiselige. Noen urter som lavendel, er dyrket for sine blomster i stedet for bladverket sitt. Urter er lett å vokse under lys, noe som gjør dem ideelle for folk som er nye til hage innendørs. De fleste er ganske små, spesielt hvis du holder dem trimmet, så de er ideelle for dyrking på en disk eller på en vinduskarm; bare sørg for å gi ekstra lys så plantene stammer ikke blir svake og floppen over.

løvverk planter

Løvverk planter dyrkes hovedsakelig for sin uvanlig, fargerike eller unike løvverk, men de kan også blomst hvis de får tilstrekkelig lys og sine andre behov blir møtt. Blomstene er vanligvis lite synlig, og du kan ikke merke dem med mindre du er ute etter dem. Noen løvverk planter blomster ofte, og andre tar mange år før de noensinne blomstre. Høy intensitet innendørs lys ofte føre til at løvverk vise fargene du kanskje ikke se noe annet.

blomstrende planter

Blomstrende planter, for eksempel orkideer, har lenge hatt en plass innendørs under lys, men det er mulig å vokse nesten alle blomstrende plante innendørs. Stauder, som er planter som kommer tilbake fra sitt eget rotsystem år etter år, kan dø av innendørs etter en stund på grunn av mangel på kalde temperaturer for å indusere dvalen. Ettårige, som vokser, blomst, sett frø og dør i en vekstsesong, gjør ganske godt innendørs, men igjen vil til slutt dø tilbake. Tropiske planter er de beste blomstrende planter til å vokse innendørs under lys fordi de liker varme temperaturer og ofte blomst året rundt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com