Blue Mountain Plant Informasjon

September 22Blå fjellanlegg, eller Ceanothus Frosty blå, er en eviggrønn fjell lilla arter med blå blomster som forfaller i løpet av 18 måneder, og lever opp til 25 år. Blue Mountain lilla er innfødt til Oregon og California.

Forhold

Blå fjellet vil tåle fuktig å tørke med ulike typer jord i sol eller delvis skyggefulle steder i USDA sone åtte til 10. Det finnes mange varianter av Ceanothus som trives i flere områder av USA. En mer komplett liste over typer og steder kan bli funnet på ved USDA nettsted (se Ressurser).

Vekst

Frosty blå kan brukes som en sikring busk i grupper eller andre varianter kan dyrkes for å nå høyder på opptil 20 fot. Noen vanlige varianter inkluderer C. Gloire de Versaille, som vokser til 12 fot, og C. Gloriosus, som er en bunndekkende som vokser bare seks inches høy, men sprer seg pent i alle retninger.

Plant Care

Stell av blå fjellanlegg er begrenset. Faktisk, hvis du forsømmer dette anlegget, kan det være sunnere, ifølge humeseeds.com. Overwatering og overfôring er to faktorer som kan motvirke sunn vekst. Du kan mate sparsomt med en gjødsel spesielt designet for rhododendron i slutten av vinteren eller tidlig på våren.

beskjæring

Beskjæring er ikke nødvendig, og bør bare gjøres rett etter blomstringen perioden som har gått. Beskjæring senere i år fremmer ny vekst som kan bli skadet eller dø tilbake i en tidlig fryse.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com