Cherry Trees for Frukt

August 29

Cherry Trees for Frukt


Kirsebær i hagen er ikke bare dekorative planter. De produserer deilig frukt til paier og for å spise rå også. Kirsebærtrær kommer i to hovedgrupper: de søte eller dessert kirsebær er en del av Morell familie, mens den såkalte sur, eller pai, kirsebær er av kirsebær familien. En tredje type kirsebær, Duke kirsebær, er en hybrid av søte og sure kirsebær. Imidlertid er Duke kirsebær miste popularitet på grunn av deres mangel på hardførhet og mottakelighet for sykdom.

Montmorency Cherry

Den Montmorency kirsebær produserer lys rød frukt med en sur smak og fast struktur. Trærne er ganske lite, vokser opp til åtte fot i sin dverg skjema og 18 fot som standarder. Deres spredningen er 10 til 20 fot. De krever ikke andre trær for pollinering, noe som gjør dem til et godt valg hvis du bare har plass til ett tre. Du kan vokse hardfør Montmorency kirsebær i sone fire gjennom syv. Cherries vises to måneder etter at den hvite blomsten er ferdig. En moden treet avkastning på gjennomsnittlig 36 til 44 halvlitere med frukt. Bruke netting eller osteklede for å beskytte frukten fra hjort, fugler og andre dyr. Kirsebær er oppkalt etter Frankrikes Montmorency-dalen, hvor det stammer fra. Å dyrke disse kirsebærtrær, trenger du fuktig, godt drenert jord, selv om treet er delvis tørke-resistent.

Bing Cherry

Søte kirsebærtrær trenger andre søte kirsebær trær for pollinering. The Arbor Day Foundation foreslår å plante tre kirsebærtrær sammen: de kan være av forskjellige varianter, men alle trenger å blomstre på omtrent samme tid. Bing kirsebær trær vokser vanligvis 12 til 35 fot høy og spre 12 til 25 fot, og de kommer i dverg eller standard varianter. De foretrekker full sol og produsere store, hjerteformede "svart" kirsebær (den faktiske fargen er nærmere lilla). Du kan vokse bing kirsebær i sone fem til åtte.

Bing kirsebær blomstrer tidlig og produsere frukt i sommer, vanligvis i løpet av juni og juli. Bing blomstene er hvite, og kirsebær selv er fast. Du kan plante dem i godt drenert, lett jord, men du må vanne dem i tørre perioder siden de ikke tørke-tolerant. Frost kan skade deres blomstrer og ødelegge kirsebær avling for det året. Du kan forvente frukt etter fem eller seks år, og når trærne modnes de gir 50 til 100 pounds av kirsebær.

Gull Cherries

Gull kirsebær produsere en søt, sitron gul frukt. En variant, hvitt gull, er selv fruktbar, noe som betyr at du ikke trenger å plante den med andre om det fortsatt kan fungere som en pollinator for andre søte kirsebær planter som Bing. Hvitt gull er hardføre og sykdom motstandsdyktig, vokser i soner 4b gjennom syv. Du trenger en 10-fots sirkel for en dverg tre eller en 25-fots sirkel for en standard tre.

Gullet kirsebær generelt er en sen Bloomer og dyrkes kommersielt i steder som Michigan, der hvitt gull variant, NY13688, oppsto.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com