Hva er meningen med planløsning symboler?

August 18

Hva er meningen med planløsning symboler?


Ser på en plantegning for første gang kan være som møter alfabetet av fremmedspråk. Mens noen aspekter av bygningen er gjenkjennelig, andre er helt uforståelig, avbildet som uforståelige arkitektoniske symboler som ikke har noen betydning for de uinnvidde. Heldigvis er de fleste slike symboler lærte raskt og lett gjenkjennelige etterpå, slik at du kan lese noen planløsning du støter på i fremtiden.

Vindu og Dør symboler

Symbolene for vinduer og dører i plantegninger er som oftest bare en oversiktsvisning av elementet i spørsmålet, vanligvis i en åpen stilling. Dører har ofte en bue trukket mellom den åpne kanten og låsen, og viser hvordan det ville lukke. Bifold eller foldedører er avbildet som en ødelagt sikk-sakk over åpningen. Vinduer er atskilt fra veggen ved hjelp av tverrlinjer og kan være tynnere enn veggen eller består av flere linjer, avhengig av vindustype.

elektriske Symboler

Den konvensjonelle skildringer av elektriske installasjoner bærer ingen likhet med selve elementet og er rent symbolsk. En liten sirkel delt i to av to parallelle linjer er en stikkontakt, mens en sirkel lagt over en X er en taklampe og en T hengende fra en sirkel er en termostat. Gulv uttak er vist som en prikk inne i en sirkel, med telefonkontakter som en prikk i en trekant og tv-uttak som en linje skjære gjennom en trekant. Bokstaven S er en bryter, med mindre det er inne i en firkant, og da den representerer en røykvarsler.

Rørlegger Symboler

Den arkitektoniske symboler for rørleggerarbeid og tilhørende utstyr tendens til å være lettere for et utrent øye å tolke. Et rør er vist som en linje, med en bokstav kryssende den for å vise innholdet. G betyr gass, CW og HW er kaldt og varmt vann, S fører til kloakk og D er et avløp. Varmt og kaldt vann kan også bli vist som uregelmessig stiplede linjer. Toaletter og kar er lett gjenkjennelige, ser akkurat som the real thing fra et fugleperspektiv. Vannvarmere er generelt vist som store sirkler mens dusj er en enda større firkant med en X over midten, som viser stigningen av gulvet mot sluk.

informasjons~~POS=TRUNC Symboler

De fleste plantegninger er ekstra symboler som ikke står for fysiske komponenter, men heller ulike typer informasjon. En rekke riding en linje med piler i begge ender viser dimensjonene på en bestemt del av veggen; en pil, en sirkel og bokstaven N i kombinasjon vise retning av nord. Omfanget av planen kan gis i en nøkkel består av vekslende svarte og hvite rektangler, med lengde markeringer på hvert kryss. Store planer som strekker seg over flere sider er delt ved hjelp av sirkler med en horisontal linje og to tall i dem: den øverste nummeret er at av den manglende delen og bunnen er navnet på tegningen som den ser ut.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com